Božićni sajmovi

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'Božićni sajmovi'.
Članci
Advent u Salzburgu

Advent u Salzburgu 2018.

Božićni sajam u Salzburgu, poznat i kao Christkindlmarkt, prvi put se spominje još u 15. stoljeću, pa je tako jedan od najstarijih u Europi uopće. U današnjem obliku prisutan je od 1972. godine i smješten na dva trga pokraj predivne barokne katedrale sv. Ruperta - Domplatzu i Residenzplatzu.
Božićni sajam braniteljskih Zadruga i Udruga na ZV-u

Božićni sajam braniteljskih Zadruga i Udruga na ZV-u 2012.

Na Zagrebačkom velesajmu ove godine, nakon jednogodišnje stanke, nastavlja se tradicija održavanja božićnoga sajma. Tako će se ondje od 14. do 23. prosinca 2012. održati Božićni sajam braniteljskih zadruga i udruga, koji organizira Zagrebački velesajam u suradnji s Udrugom branitelja Domovinskog rata Zagrebačkog velesajma i HKUD-om Željezničar iz Zagreba.
Advent u Zagrebu

Vodič kroz Advent u Zagrebu

Kao što smo pisali prije nekoliko dana, manifestacija 'Advent u Zagrebu' počinje tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće, 26. studenog u 17:00 sati, na Trgu bana Jelačića. Turistička zajednica grada Zagreba dodatno je obogatila program, pa tako od ove godine kreće novi projekt Advent na Zrinjevcu, dok će se ispred Muzeja Mimara, 2. prosinca, održati Multimedijalna 3D Mapping projekcija na pročelju samog muzeja.
Advent

Otvoreni adventski sajmovi u Grazu, Klagenfurtu i Salzburgu

Štajerska prijestolnica i omiljeno shopping-izletište, Graz, posjetiteljima nudi uživanje u božićnoj atmosferi na mnoštvu mjesta u gradu. Najveći sajam je onaj na glavnom gradskom trgu, Hauptplatzu, a posebnim ugođajem i toplinom izdvaja se onaj u Franjevačkoj četvrti, ujedno i najstariji gradski božićni sajam.
Advent u Beču

Paljenjem blagdanske rasvjete započela Adventska čarolija u Beču

Svečanim programom otvoren je ove subote najpoznatiji bečki božićni sajam - Christkindlmarkt. Kao i svake godine, onuda će tijekom adventa proći nekoliko milijuna turista, uživajući u najboljemu što Beč nudi u mnogima najljepšem dijelu godine. Istoga dana otvoren je i sajam na prostoru nekadašnje Opće bolnice (Altes AKH), što je danas područje sveučilišnog kampusa.
Advent u Salzburgu

Započinje čarolija božićnih sajmova u Austriji i Njemačkoj

Kako u drugoj polovici 11. mjeseca započinje adventsko vrijeme koje prethodi najveselijem kršćanskom blagdanu, Božiću, tako se već od ovog vikenda počinju otvarati poznati božićni sajmovi diljem Europe, od kojih su kod nas najpopularniji oni u Austriji i Bavarskoj. Svaki sa svojim jedinstvenim šarmom, lokalnim kulinarskim specijalitetima i prepoznatljivom blagdanskom atmosferom, koju nerijetko ukrase i snježne pahulje, privuku na tisuće turista iz cijeloga svijeta.