Donja Stubica

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'Donja Stubica'.
Članci
Seljačka buna - Bitka kod Stubice

Seljačka buna - Bitka kod Stubice 2019. (detaljni program)

Obilježavanje godišnjice Seljačke bune u stubičkom kraju i ove se godine tradicionalno održava u zimsko vrijeme, prateći događaje vezane uz Gupčevo puntanje kmetov i završnu Bitku kod Stubice, koja se odvila 1573. godine.
Gupčeva kestenijada u Gornjoj Stubici

Gupčeva kestenijada u Gornjoj Stubici 2018.

Treće nedjelje u mjesecu listopadu, točnije 21. listopada, po šesti put na području Donje i Gornje Stubice organizira se 'Gupčeva kestenijada'.
Božićna bajka u Stubici

Božićna bajka u Stubici 2017.

U Donjoj Stubici već nekoliko se godina organizira manifestacija 'Božićna bajka u Gupčevom kraju', koja ovaj grad u Hrvatskom zagorju čini još vedrijim i veselijim tijekom mjeseca prosinca.
Dvorac Stubički Golubovec

Dvorac Stubički Golubovec u Donjoj Stubici

Povijest dvoraca, odnosno tvrđava u Donjoj Stubici, prilično je duga, budući da se prva utvrda u mjestu spominje u povelji kralja Andrije II. iz 1209. godine. Brojni su velikaši njome vladali, a jedan od njih je bio i zloglasni Franjo Tahy, da bi u Seljačkoj buni 1573. godine, poslije brojnih godina kroz koje je 'prošla neokrznuta', bila većim dijelom razrušena.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Ovog vikenda voze vlakovi Božićnica-express i Kesten-cug

U subotu 10. listopada 2009. vozit će izletnički vlak Božićnica-express na relaciji Zagreb GK-Donja Stubica i natrag na 11. županijsku izložbu 'Zagorje - trnac starih sorata voća' u dvorac Stubički Golubovec.