Drniš

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'Drniš'.
Vodiči
Drniš

Drniš

Na što najčešće ljudi pomisle kad se spomene Drniš? Mmmmm, na pršut, tu vrhunsku deliciju koja je svoj najbolji okus dala baš u ovim krajevima! Naravno, drniški simboli su još i Meštrović, Čikola, drniška kapa, a neki će ga povezati i s obližnjim Nacionalnim parkom Krka.
Članci
Doček nove godine u Drnišu

Doček nove godine 2019./2020. u Drnišu (detaljni program)

Drniški doček održat će se na Poljani.
Međunarodni festival pršuta u Drnišu

Međunarodni festival pršuta u Drnišu 2019. (detaljni program)

Drniš, grad u Dalmatinskoj zagori, najpoznatiji je po svom izvrsnom pršutu, a 2014. godine ta je delicija po prvi put u 'Gradu pršuta' dobila i svoj festival.
Blagdan sv. Roka (Rokovo) u Drnišu

Blagdan sv. Roka (Rokovo) u Drnišu 2019.

Grad Drniš svake godine za blagdan sv. Roka, 16. kolovoza, pripremi odličnu feštu za sve stanovnike i posjetitelje ovog grada u Dalmatinskoj zagori.
Susret amaterskih klapa sjeverne i srednje Dalmacije u Drnišu

Susret amaterskih klapa sjeverne i srednje Dalmacije u Drnišu 2019.

Sada već tradicionalni susret amaterskih klapa sjeverne i srednje Dalmacije u Drnišu održava se po jubilarni 10. put, a nadnevak održavanja je 5. srpnja.
Miljevačke užance

Miljevačke užance 2019.

Ove se godine 16. put zaredom održavaju Miljevačke užance, tradicionalna manifestacija kojom se obilježava 27. godišnjica oslobađanja sedam miljevačkih sela u Domovinskom ratu.
Drniški krnjeval

Drniški krnjeval 2017. (detaljni program)

Kao i inače, početkom godine u Drnišu će se održati Drniški krnjeval.
Božićni sajam u Drnišu

Božićni sajam u Drnišu 2015.

Zadnjeg adventskog vikenda, od 18. do 20. prosinca, na drniškom gradskom trgu Poljana organizirat će se prigodni božićni sajam.
Roški slap

Stari gradovi i utvrde na rijeci Krki

Rijeka Krka oduvijek je imala značajnu ulogu u povijesti: od starog vijeka kada je bila razdjelnica između ilirskih plemena Liburna i Delmata, preko srednjeg vijeka kada je na tom području nastala jezgra prve hrvatske države pa do ranog novog doba kao prostor za koji su se borile Mletačka Republika, Habsburška Monarhija i Osmansko Carstvo.