Firenca

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'Firenca'.
Vodiči
Firenca

Firenca

Firenca, renesansni dragulj u srcu Italije. Najpoznatija po svojoj čuvenoj katedrali, Duomo, njenoj kupoli te plemićkoj obitelji Medici. No, malo ljudi zna da je ta ista katedrala među deset najduljih crkava u Europi, da je Firenca još sredinom 14. stoljeća postala prvi grad na svijetu s popločanim ulicama te da je neko vrijeme bila i prijestolnica Kraljevine Italije.
Članci
Firenca

Letovi Hrvatska - Firenca već od 30-ak eura

Grad prebogate baštine iz Hrvatske se može povoljno posjetiti.

Produljena akcija: letovi za Rim, Firencu i Barcelonu već od 30-ak eura

Povoljne karte za letove iz tri dalmatinske zračne luke u Firencu, Rim i Barcelonu.
Zrakoplov

Vuelingova akcija: letovi za Rim i Firencu već od 32,99 eura

Nova prilika za jeftino putovanje u poznata talijanska odredišta.
Letovi za Rim već od 25, Firencu od 35 eura

Letovi za Rim već od 25, Firencu od 35 eura

Iskoristite priliku za jeftino putovanje u poznata talijanska odredišta.
Zrakoplov

Letovi Hrvatska - Italija već od 34,99 eura

Otputujte u Italiju već od 34,99 eura.
Firenca

Superpovoljno između talijanskih bisera: od Venecije do Rima i drugih atraktivnih gradova već od jednog eura!

Ako biste u istom putovanju željeli posjetiti više talijanskih dragulja, poput Venecije, Firence i Rima, mogli biste to učiniti mnogo povoljnije nego što ste se nadali.
Koloseum

U Italiji ste prve nedjelje u mjesecu? Besplatno razgledajte prebogatu kulturnu baštinu!

Jedna od najljepših europskih i svjetskih zemalja ima prebogatu kulturno-povijesnu baštinu, koja se u određenim slučajevima može razgledati besplatno.
Zrakoplov

Vueling otvorio rezervacije za ljeto 2015.: osam poveznica s Hrvatskom, karte već od 29 eura

Jedan od najvećih europskih niskotarifnih prijevoznika, španjolski Vueling, danas je omogućio rezervacije za ljetnu sezonu 2015. za gotovo sve linije u svojoj mreži.
Zrakoplov

Posljednja ovogodišnja Vuelingova akcija za sve poveznice s RH: letite već od 29 eura

Jedan od najvećih europskih niskotarifnih zračnih prijevoznika, španjolski Vueling, ima novu akciju. S obzirom da se ljetna sezona bliži kraju, ovo je posljednja ovogodišnja akcija u kojoj je moguće kupiti povoljnije karte na svim poveznicama Vuelinga s Hrvatskom.
Zrakoplov

Ostvarite 30 eura popusta na Vuelingove letove

Španjolski Vueling, jedan od najvećih europskih niskotarifnih zračnih prijevoznika, ovaj put ima nešto drukčiju akciju nego inače.
Zrakoplov

Jeftini letovi iz Hrvatske: do Rima već od 29, Firence od 35, Barcelone već od 55 eura

U sklopu nove akcije Vuelinga, putnici iz Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba po vrlo povoljnim cijenama mogu do atraktivnih odredišta u Italiji i Španjolskoj i to već od otprilike 29 eura po smjeru.
Rimski Koloseum

Promjene za posjetitelje znamenitosti u Italiji: uvode se besplatna nedjelja, dugi petak i dvije Noći muzeja

Talijansko Ministarstvo kulture i turizma prije desetak dana najavilo je nekoliko važnih promjena koja će vrijediti i za sve turiste koji posjećuju bogatu baštinu te države, a nova pravila na snagu stupaju sutra, 1. srpnja 2014.
Rimski Koloseum

Rimski Koloseum najposjećenija talijanska znamenitost

Talijanska baština vjerojatno je najbogatija na svijetu, a atraktivne znamenitosti svake godine privlače milijune posjetitelja. Pogledajte koje od njih su omiljene među turistima.
Firenca

Letite iz Hrvatske do atraktivnih odredišta već od 25 eura

U sklopu nove akcije španjolskog niskotarifnog prijevoznika Vueling, putnici iz Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba po vrlo povoljnim cijenama mogu do atraktivnih odredišta u Italiji i Španjolskoj i to već od otprilike 25 eura po smjeru.
Rim - Pogled s Palatina

Letovi od Hrvatske do Italije i Španjolske dostupni već za stotinjak kuna

U sklopu nove akcije španjolskog niskotarifnog prijevoznika Vueling, putnici iz Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba po vrlo niskim cijenama mogu do atraktivnih odredišta u Italiji i Španjolskoj i to već za stotinjak kuna po smjeru.
Rim - Piazza Venezia

Iz Hrvatske u Španjolsku i Italiju već od stotinjak kuna

U sklopu nove akcije španjolskog niskotarifnog prijevoznika Vueling, putnici iz Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba po vrlo niskim cijenama mogu do atraktivnih odredišta u Italiji i Španjolskoj i to već za stotinjak kuna po smjeru.
Firenca

Vueling od ljeta 2014. godine povezuje Split i Firencu!

Španjolski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Vueling ove je godine odlučio povezati Hrvatsku sa što više novih linija, pa će tako tijekom ljetnih mjeseci uvesti potpuno novu poveznicu između Splita i Firence!
Rim - Pogled s Palatina

'Zaljubljeni u umjetnost': vrhunske talijanske atrakcije u pola cijene

Talijansko Ministarstvo kulture za Valentinovo je pripremilo zanimljivu akciju za posjetitelje odabranih državnih muzeja i kulturnih objekata. Tako će 13. i 14. veljače svi parovi koji posjete neki od objekata uključenih u akciju umjesto dvije platiti samo jednu kartu.
Italov vlak; © Italotreno.it

Na talijanske tračnice stiže konkurencija, državne željeznice odgovaraju nezapamćeno niskim cijenama

Jedna od predvodnica u razvoju brzog željezničkog prijevoza na europskom kontinentu, Italija, sljedeće subote dobiva drugog operatera brzih vlakova, čime će Talijanske željeznice dobiti privatnu konkurenciju. Radi se o prijevozniku nazvanom Italo, koji će se putnicima pokušati nametnuti vrhunskom uslugom po pristupačnim cijenama.
Rim

Popusti i besplatni ulazi u vrhunske talijanske muzeje svakog zadnjeg utorka u mjesecu

Talijansko Ministarstvo kulture pripremilo je zanimljiv projekt pod nazivom 'Martedi in Arte' za posjetitelje odabranih državnih muzeja. Naime, zadnjeg utorka u svakom mjesecu do kraja godine (26. listopada, 30. studenoga i 28. prosinca) omogućit će besplatne ulaznice ili popuste za ulaz u brojne vrhunske muzeje i kulturne ustanove. Također, omogućit će se noćni posjeti, pa će tako većina uključenih muzeja raditi do 23 sata, a neki i dulje.
Monte Carlo

Monte-Carlo proglašen najboljim svjetskim odredištem

TripAdvisor, najveća svjetska mrežna zajednica putnika, objavila je pobjednike natječaja Travelers' Choice Destination Awards za 2010. godinu. Ukupno je nagrađeno 576 odredišta, a u izboru su sudjelovali brojni TripAdvisorovi korisnici.
Bermuda

Sydney najljepši svjetski, Firenca europski grad

Više od 32 tisuće čitatelja poznatog svjetskog časopisa o kulturi putovanja, Condé Nast Traveler, ovaj mjesec je izabralo svoje kontinentalne i svjetske favorite u brojnim kategorijama. Završne ocjene dodjeljivale su se na temelju kulturne ponude i znamenitosti, ophođenju lokalnog stanovništva prema turistima, smještaju, kulinarskoj ponudi, shoppingu te cjelokupnom ambijentu.