Hvar

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'Hvar'.
Vodiči
Hvar

Hvar

Otok Hvar nosi titulu najsunčanijeg hrvatskog otoka, s više od 2700 sunčanih sati godišnje, posjeduje bogato kulturno-povijesno naslijeđe još od doba Pharosa i Starih Grka, skrivene uvale uz koje se širi miris lavande jedne su od najpoželjnijih na Jadranu, a o odličnoj ljetnoj zabavi redovito pišu novine diljem Globusa.
Članci
Doček nove godine u Hvaru

Doček nove godine 2017./2018. na Trgu sv. Stjepana u Hvaru (detaljni program)

U Hvaru će se i ovog Silvestrova nova godina moći dočekati na Trgu sv. Stjepana.
Bol - Zlatni rat

Popularna katamaranska linija Dubrovnik - Bol održavat će se i ove godine, u plovidbeni red dodano još jedno odredište

Lani uvedena katamaranska linija Dubrovnik - Bol pokazala se omiljenom među putnicima te je za ovu sezonu dodatno unaprijeđena.
Advent u Hvaru

Advent u Hvaru 2016. (detaljni program)

Hvar je pripremio bogat božićno-novogodišnji program.
Jadrolinijin katamaran

Jadrolinija novom brzobrodskom linijom povezuje Dubrovnik s jednom od najljepših europskih plaža

Jadrolinija je najavila novu, prilično atraktivnu katamaransku liniju.
SNAV-ov trajekt

Katamaran između Zadra i Pule ipak plovi i ovog ljeta, krenula i linija Stari Grad - Pescara

Katamaran između Zadra i Pule ipak plovi i ove sezone, a svi koji brodom žele do Italije od prošlog vikenda mogu koristiti liniju za Pescaru.
Festival vina, hrane i kulture Gušti o' škoja u Vrboskoj

Festival vina, hrane i kulture Gušti o' škoja u Vrboskoj 2015. (detaljni program)

Gušti o´ škoja naziv je festivala vina, hrane i kulture na kojemu se posjetitelje otoka Hvara upoznaje s lokalnim običajima i gastronomskom ponudom.
Jadrolinijin trajekt

Dužobalni trajekt ipak će i ove godine pristajati na Sobri (Mljet)

Za sve koji ovog ljeta namjeravaju posjetiti otok Mljet, Jadrolinija ima dobre vijesti.
Jadrolinijin trajekt

Novosti u pomorskom prometu: dvije nove linije, dužobalni trajekt plovi i ove godine

Približava se turistička sezona, što znači da s prometovanjem kreće sve više brodskih linija. Osim što se počinje ploviti na sezonskim poveznicama, najavljene su dvije potpuno nove brzobrodske rute.
Blue Lineov trajekt

Blue Lineove rođendanske cijene: povoljnije od Splita do Ancone

Brodski prijevoznik BlueLine, koji prevozi putnike između Splita i Hvara te talijanske Ancone, ove godine slavi 20. rođendan te je za putnike i njihove limene ljubimce pripremio posebno cijene.
Hvar

Hrvatskoj treće mjesto u izboru najboljih europskih obalnih odredišta

Prema izboru čitatelja The Sunday Times Travel Magazinea, Hrvatska je proglašena trećim najboljim europskim odredištem u kategoriji 'European Beach Destination' za 2011. godinu.
Hvar

Lonely Planet: Hvar među 10 najboljih svjetskih turističkih regija

Lonely Planet, jedan od vodećih svjetskih vodiča za putovanja, objavio je svoje preporuke za 2012. godinu te je među 10 najpoželjnijih svjetskih regija uvrstio i naš otok Hvar! Nakon ovogodišnjeg popisa na kojem je bila uvrštena i Istra, ovo je još jedno priznanje Hrvatskoj i hrvatskom turizmu, koji ove godine doživljava pravi procvat.
Korčula

CNN preporučuje: Jesen je idealna za krstarenje Dalmacijom

CNN u svojoj emisiji o jedrenju navodi kako je upravo jug hrvatske obale idealan za turiste koji izbjegavaju uobičajene ljetne gužve.
Splitska riva

The Times: Hrvatska je najbolja za uživanje u kasnom ljetu

Hrvatska je i dalje europsko 'hotspot' odredište, a njezini je savršeno očuvani srednjovjekovni gradovi, netaknuti nacionalni parkovi te otoci, koji izgledaju kao s razglednica, čine najboljim mjestom za uživanje u kasnom ljetu, piše u svom nedjeljnom osvrtu britanski The Times.
Hvarska katedrala

TripAdvisor preporučuje odlazak na Hvar prije završetka ljeta

Iako je početak rujna i najveći broj turista već se vratio svojim kućama, još uvijek mnogi od njih putuju po cijelom svijetu kako bi iskoristili tople dane i znatno povoljnije cijene smještaja.
Prokurative

Među deset najboljih butik hostela u istočnoj Europi nalaze se i tri hrvatska

Istočna Europa, popularnija nego ikad, nudi sve bolju uslugu, a butik hosteli s modernim dizajnom, dobrim sadržajima i visokokvalitetnim sobama mogu učiniti put u zemlje izvan eurozone još povoljnijima, piše u svom online izdanju britanski Guardian.
Vino

Food & Wine Magazine preporučuje plavac mali i istarski muškat

Jedan od najpoznatijih svjetskih gastronomskih časopisa, Food & Wine, napisao je zanimljiv članak u kojem za svaki mjesec ove godine preporučuje neko određeno vino iz različitih država, poput Australije, Čilea, Francuske, Italije, Novog Zelanda, SAD-a ili Španjolske, a među tim velikanima našla su se i dva hrvatska predstavnika.
Hvarska katedrala

Hvar među odredištima s najljepšim barovima na vrhu zgrade

Kokteli nisu nikad tako dobri, kao što su kad ih ispijate na vrhu zgrade, daleko od buke i s veličanstvenim pogledom na gradske panorame, piše britanski Guardian u svom osvrtu na 30 najboljih barova u Europi.
Hvarska katedrala

Stari Grad na Hvaru na UNESCO-ovoj listi

Na 32. zasjedanju Odbora za svjetsku baštinu, koji se održava u Quebecu od 2. do 10. srpnja 2008. godine, UNESCO je uvrstio nekoliko novih odredišta na svoju prestižnu listu, od kojih je jedno i iz Hrvatske - Starigradsko polje na Hvaru!