Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'HŽ'.
Članci

Željeznički prijevoz u unutarnjem prometu opet se uspostavlja

Željeznički prijevoz opet se uspostavlja od ponedjeljka, 11. svibnja 2020.
Željeznička pruga

Vlak Zagreb - Split već od 49,30 kuna, Zagreb - Rijeka već od 27,80 kuna

Hrvatske željeznice po sjajnim cijenama prodaju karte za prijevoz između tri najveća hrvatska grada.
Vlak

Novi vozni red HŽ-a: zadržano svih 14 međunarodnih linija

Od nedjelje, 13. prosinca 2015. u Hrvatskoj i drugim zemljama na snazi je novi željeznički vozni red.
Tračnice

HŽ: i u svibnju superpovoljni vlakovi za Zagreb, Split, Rijeku, Osijek i Vinkovce

HŽ će i u svibnju putnike na nekoliko popularnih relacija prevoziti po posebno povoljnim cijenama.
Vlak

Vlakom od Zagreba do Rijeke za 30, a do Splita za 52 kune

Hrvatske željeznice dodatno su snizile cijene karata za vožnje između Zagreba te Splita i Rijeke.
Tračnice

HŽ: 50 posto popusta na vožnje između Zagreba i Rijeke te Splita

Hrvatske željeznice imaju novu akciju te ovaj put daju 50 posto popusta na karte za vožnje na dvije popularne relacije.
Vlak

HŽ-ova božićno-novogodišnja akcija: 50 posto popusta na povratne karte

Hrvatske željeznice pripremile su novu akciju, koja će biti vrlo korisna svima koji će vlakom putovati u božićno-novogodišnjem razdoblju.
Vlak

HŽ nudi 50 posto popusta na povratne karte

Hrvatske željeznice pripremile su novu akciju, koja će sigurno razveseliti sve koji će u idućih dva tjedna putovati vlakom.
Splitska riva

Hrvatske željeznice: od Zagreba do Splita i obratno za 219 kuna

Hrvatske željeznice za ovu zimu i proljeće pripremile su privlačnu ponudu za sve one koji putuju na relaciji od Zagreba do Dalmacije, točnije od Zagreba do Splita i obratno.
Tračnice

Novi vozni red HŽ-a: tri nova međunarodna vlaka, jedna linija ukinuta

Jučer, 15. prosinca 2013. na snagu je stupio novi vozni red Hrvatskih željeznica. Uvedena su tri nova međunarodna vlaka, dok je jedna linija skraćena i više ne prometuje do Hrvatske.
Vrbovec

Potepuh i ove godine vozi do Vrbovca na manifestaciju 'Kaj su jeli naši stari'

U subotu i nedjelju 24. i 25. kolovoza 2013. godine na relaciji Zagreb GK – Vrbovec – Zagreb GK vozit će izletnički vlakovi na sve popularniju manifestaciju 'Kaj su jeli naši stari'.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Dva izletnička vlaka za ljubitelje piva - Pivo express Daruvar i Renesansni Pan express

Posljednje dvije subote u kolovozu 2013. godine HŽ Putnički prijevoz uvodi dva izletnička vlaka za odlazak do Daruvara i Koprivnice, kojima će putnici moći posjetiti manifestacije Dani piva i Renesansni festival.
Splitska riva

Hrvatske željeznice: od Zagreba do Splita i obratno za 111,11 kuna

Hrvatske željeznice za ovo proljeće pripremile su privlačnu ponudu za sve one koji putuju na relaciji od Zagreba do Dalmacije, točnije od Zagreba do Splita i obratno.
Božićna priča u Čazmi

HŽ za božićno vrijeme pripremio dva izletnička vlaka

HŽ je za ovogodišnje božićno razdoblje pripremio dva izletnička vlaka - prvi je već tradicionalni Tin-express, dok će drugi povezivati Zagreb s posjetiteljima omiljenom 'Božićnom pričom' kraj Čazme.
Zagreb - Glavni kolodvor

Od Zagreba do Splita za 99,99 kuna

Hrvatske željeznice su za ovu jesen pripremile privlačnu ponudu za sve one koji putuju na relaciji od Zagreba do Dalmacije, točnije od Zagreba do Splita.
Tračnice

Hrvatske željeznice će u voznom redu za novu sezonu održavati 24 međunarodne linije

Od 56 međunarodnih linija u voznom redu 2011./2012., u novome voznom redu za 2012./2013. ostat će 24 linije. S pojedinim međunarodnim partnerima još uvijek se razgovara o mogućem uvođenju dodatnih poveznica, priopćile su Hrvatske željeznice.
Hrvatska Kostajnica

Izletnički vlak Kesten-cug vozi vas na Kestenijadu 2012.

U subotu i nedjelju, 6. i 7. listopada 2012. godine, na relaciji Zagreb GK - Hrvatska Kostajnica i obratno vozit će Kesten-cug, izletnički vlak Hrvatskih željeznica. Putem će se zaustavljati radi ulaska i izlaska putnika u Velikoj Gorici, Lekeniku, Sisku i Sunji.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Zagrebački Glavni kolodvor slavi 120 godina postojanja

Neoklasicistička palača zagrebačkog Glavnog kolodvora izgrađena je 1892. godine zbog potrebe za proširenjem željeznickih kapaciteta u Zagrebu, a koji su se ubrzo pokazali nedostatnima, pošto je 1873. godine za promet bila otvorena cjelovita pruga između Budimpešte i Rijeke te proširena mreža željezničkih pruga koje su gravitirale zagrebačkom željezničkom čvorištu.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Potepuhom do Vrbovca na manifestaciju 'Kaj su jeli naši stari'

U subotu, 25. kolovoza 2012. vozit će izletnički vlak Potepuh na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Vrbovec i natrag na turističko-kulinarsku manifestaciju 'Kaj su jeli naši stari'.
Glavni kolodvor u Zagrebu

HŽ Putnički prijevoz pojačava veze između kontinenta i Dalmacije

I ove turističke sezone HŽ Putnički prijevoz pojačava veze između kontinenta i Dalmacije dodatnim vlakovima. Od 16. lipnja 2012. godine na relaciji Zagreb - Split u prometu će, uz postojeća dva, biti još jedan dnevni sezonski vlak.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Ovu subotu izletnički vlak Karlek vozi na Ogulinski festival bajke

U subotu, 9. lipnja 2012. godine, pođite izletničkim vlakom Karlek na izlet u Ogulin i posjetite 7. Ogulinski festival bajke. Festival nudi bogat i raznolik program protkan stvaralaštvom Ivane Brlić Mažuranić, kojoj je ogulinski kraj bio neiscrpan motiv kao jedinstven spoj prirodnih ljepota te brojnih mitova i legendi.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Sutra vas izletnički vlak vozi na gljivarenje u Stubake

U subotu, 15. listopada 2011. godine, prema Stubičkim toplicama će voziti izletnički vlak povodom jesenske manifestacije 'Cugom na gljivarenje v Stubake'.
Hrvatska Kostajnica

Izletnički vlak Kesten-cug vozi vas na Kestenijadu 2011.

U subotu i nedjelju, 8. i 9. listopada 2011. godine, na relaciji Zagreb GK - Hrvatska Kostajnica i obratno vozit će Kesten-cug, izletnički vlak Hrvatskih željeznica. Putem će se zaustavljati radi ulaska i izlaska putnika u Velikoj Gorici, Lekeniku, Sisku i Sunji.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Renesansni Pan vlak ovu subotu besplatno vozi do Koprivnice i natrag

Izletnički vlak besplatno će prevoziti putnike iz Zagreba u Koprivnicu na 'Dan otvorenih vrata pivovare Carlsberg Croatia' i Renesansni festival.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Izletnički vlak Potepuh vozi u Vrbovec na 'Kaj su jeli naši stari'

U subotu i nedjelju 27. i 28. kolovoza 2011. vozit će izletnički vlakovi Potepuh na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Vrbovec i natrag na turističko-kulinarsku manifestaciju 'Kaj su jeli naši stari'.
Rijeka

U nedjelju za Rijeku vozi karnevalski vlak 'Veseli Bjelovarac'

U nedjelju, 6. ožujka 2011. godine, po deveti puta će voziti karnevalski vlak 'Veseli Bjelovarac' koji će se i ove godine priključiti općem veselju Riječkog karnevala.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Ovu subotu vas izletnički vlak vozi na gljivarenje u Stubičke Toplice

U subotu, 16. listopada 2010. godine, vozit će poseban izletnički vlak povodom tradicionalne jesenske manifestacije 'Cugom na gljivarenje v Stubake'.
Venecija

Vlakom na izlet u Veneciju za 15 eura, do Budimpešte i natrag za 30 eura

Iako je velik broj putnika već upoznat s mogućnošću iznimno povoljnog prijevoza vlakom iz Zagreba do Venecije i Budimpešte, koristimo ovu priliku da vas obavijestimo i podsjetimo na tu atraktivnu ponudu.
Hrvatska Kostajnica - Kesten cug

Izletnički vlak Kesten-cug vozi vas na Kestenijadu 2010.

U subotu i nedjelju, 9. i 10. listopada 2010. godine, na relaciji Zagreb GK - Hrvatska Kostajnica i obratno vozit će Kesten-cug, izletnički vlak Hrvatskih željeznica. Putem će se zaustavljati radi ulaska i izlaska putnika u Velikoj Gorici, Lekeniku, Sisku i Sunji.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Besplatni PAN vlak u subotu vozi na Renesansni festival u Koprivnicu

U subotu, 4. rujna 2010., HŽ Putnički prijevoz u promet uvodi besplatni izletnički vlak koji će putnike voziti na Renesansni festival. Vlak vozi na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Koprivnica i obratno.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Otputujte u Vrbovec na manifestaciju 'Kaj su jeli naši stari'

U subotu i nedjelju, 28. i 29. kolovoza 2010. godine, vozit će izletnički vlakovi 'Potepuh' na relaciji Zagreb GK - Vrbovec - Zagreb GK na manifestaciju 'Kaj su jeli naši stari'.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Od sutra kreće diskovlak iz Zagreba prema Splitu

HŽ-Putnički prijevoz i ovoga će ljeta u sezonskim noćnim vlakovima br. 1823/1822, koji voze na relaciji Zagreb GK - Split - Zagreb GK, uvrstiti diskovagon i tako upotpuniti osmosatno putovanje do mora.
Glavni kolodvor u Zagrebu

U subotu vas Karlek vozi na Ogulinski festival bajke

Izletnički vlak Karlek vozit će u subotu 12. lipnja 2010. na relaciji Zagreb - Ogulin i natrag na manifestaciju Ogulinski festival bajke.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Od idućeg vikenda počinju voziti sezonski vlakovi prema Splitu

Od 11. lipnja 2010. počinju voziti sezonski ICN-vlakovi br. 1522/1523 na relaciji Zagreb - Split - Zagreb koji će voziti do 12. rujna 2010. godine.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Otputujte 'Lonja Bike Expressom' na nedjeljnu biciklijadu

Poseban vlak za bicikliste 'Lonja Bike Express' kreće s Glavnog kolodvora iz Zagreba 23. svibnja 2010. u 9:10 sati i vozi na relaciji Zagreb GK - Sisak i natrag.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Ovog vikenda voze vlakovi Božićnica-express i Kesten-cug

U subotu 10. listopada 2009. vozit će izletnički vlak Božićnica-express na relaciji Zagreb GK-Donja Stubica i natrag na 11. županijsku izložbu 'Zagorje - trnac starih sorata voća' u dvorac Stubički Golubovec.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Lika-express vas ovaj vikend vozi na 'Jesen u Lici'

U organizaciji HŽ-Putničkog prijevoza i TZ Ličko-senjske županije u subotu i nedjelju (3. i 4. listopada 2009.) na relaciji Zagreb - Gospić i natrag na manifestaciju pod nazivom 'Jesen u Lici' vozit će posebni vlakovi Lika-express.
Glavni kolodvor u Zagrebu

'Traminac-express' vas vodi na Iločku berbu grožđa

U povodu manifestacije '42. Iločka berba grožđa' u nedjelju 30. kolovoza 2009. vozi izletnički vlak Traminac-express na relaciji: Zagreb GK - Vukovar i natrag.
Peristil

Do kraja kolovoza iz Zagreba prema Splitu vozi i diskovagon

HŽ-Putnički prijevoz i ovoga je ljeta, s ciljem pružanja dodatne usluge u noćnim vlakovima br. 825/824, koji voze na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Split - Zagreb Glavni kolodvor, uvrstio diskovagon i tako obogatito ponudu na osmosatnom putovanju do mora. U vagonskom buffetu koji je uvršten u vlak i posebno uređen za veselu ljetnu zabavu, putnici će se tijekom putovanja moći zabavljati uz glazbu i razna događanja te konzumirati hladne napitke.
Glavni kolodvor u Zagrebu

HŽ i ovo ljeto uvodi povlasticu 'Autom na more - vlakom'

U razdoblju od 1. lipnja do uključivo 30. rujna 2009. godine HŽ-Putnički prijevoz uvodi posebnu komercijalnu povlasticu 'Autom na more - vlakom' kojom će se uz kupljenu zajedničku prijevoznu kartu za relaciju Zagreb GK - Split - Zagreb GK u noćnim vlakovima br. 825/24 moći besplatno prevesti automobil, stoji u priopćenju HŽ Holdinga.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Sezonski nagibni vlakovi

Od petka, 13. lipnja počinje voziti par sezonskih nagibnih vlakova na relaciji Zagreb-Split.