muzeji

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'muzeji'.
Članci
Louvre

Pariški Louvre u 2011. godini posjetilo čak 8,88 milijuna ljudi

Najpoznatiji francuski muzej, ujedno i jedan od najpoznatijih na svijetu, pariški Louvre, prošle je godine bio najposjećeniji muzej na svijetu. Naime, u 2011. godini Louvre je posjetilo 8,88 milijuna ljubitelja umjetnosti, što rast rast od skoro četiri posto, podatci su The Art Newspapera.
Plitvička jezera

Plitvička jezera prošle godine obišlo više od milijun posjetitelja

Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, osam je hrvatskih nacionalnih parkova tijekom 2011. godine posjetilo 1.943.496 stranih posjetitelja, domaćih je bilo 323.393, a ukupno njih 2.266.889.
Skradinski buk

Plitvička jezera, Krka i Brijuni najposjećeniji hrvatski nacionalni parkovi

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, osam hrvatskih nacionalnih parkova u prvih je šest mjeseci posjetilo 497 541 stranih posjetitelja, a domaćih je bilo 152 784.
Beč

U Beču se otvara muzej voštanih figura Madame Tussauds

Svjetski poznati lanac muzeja, Madame Tussauds, od 1. travnja 2011. godine u Beču otvara vrata svoje nove podružnice koja će se nalaziti na prostoru parka Pratera, a točna adresa mu je Riesenradplatz.
Brijuni

Hrvatske nacionalne parkove u 2010. posjetilo 2,1 posto više turista

Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, osam je hrvatskih nacionalnih parkova tijekom 2010. godine posjetilo 1 798 210 stranih posjetitelja, domaćih je bilo 304 883, a ukupno njih 2 103 093.
Plitvička jezera

Hrvatske nacionalne parkove posjetilo 2,4 posto više turista nego lani

Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, osam hrvatskih nacionalnih parkova u prvih je devet mjeseci posjetilo 1 692 356 stranih posjetitelja, a domaćih je bilo 280 530.
Dubrovnik - Palača Sponza

'Visia Dubrovnik 5D Museum' otvara vrata za svoje posjetitelje

Nakon što je u Dubrovniku prošlog mjeseca svečano predstavljena nova turistička atrakcija - Visia Dubrovnik 5D Museum - od danas, 14. srpnja 2010. godine, za javnost i brojne turiste na raspolaganju će biti mjesto u kojemu se na zanimljiv način spajaju elementi zabavnih parkova s elementima najsuvremenijih muzeja.
Skradinski buk

Plitvička jezera i Krka najposjećeniji hrvatski nacionalni parkovi

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, osam hrvatskih nacionalnih parkova u prvih je šest mjeseci posjetilo 443 762 strana posjetitelja, a domaćih je bilo 149 926.
Zadar

Zadar kao muzej arhitekture na otvorenom

Turističkoj reputaciji grada Zadra, kojega u posljednje vrijeme mnogi turisti, ali i inozemni mediji otkrivaju kao grad kojega se obvezno mora posjetiti, sigurno će pridonijeti i planovi o njegovom novom funkcionalnom, ali i dekorativnom osvjetljenju.
Dubrovnik

U Dubrovniku otvoren Prirodoslovni muzej

U povijesnom središtu Dubrovnika prošlog je tjedna otvoren Prirodoslovni muzej. Počeci prirodoslovne muzejske djelatnosti u Gradu sežu u 1872. godinu kada je osnovan Dubrovački domorodni muzej. Prirodoslovne zbirke selili su nekoliko puta, a posljednji su put evakuirane u Domovinskom ratu.