Poreč

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'Poreč'.
Članci
Završje

18 ideja za vikend-izlet u Istri i Hrvatskom primorju

Istra i Hrvatsko primorje vrlo su popularni za višednevne, ali i jednodnevne izlete, budući da su odlično povezani s ostatkom Hrvatske. Tako za manje od dva sata, ako se kreće iz Zagreba, možete uživati na kvarnerskoj obali ili u unutrašnjosti Istre, koja skriva predivne gradiće bogate povijesti.
Advent u Poreču

Advent u Poreču 2019. (detaljni program)

Poreč je za 2019. godinu opet pripremio bogat adventski program.
Doček nove godine na Trgu slobode u Poreču

Doček nove godine 2019./2020. na Trgu slobode u Poreču (detaljni program)

Na porečkom Trgu slobode i ove godine pripremljen je zabavni program za doček nove godine.
Giostra - porečki povijesni festival

Giostra - porečki povijesni festival 2018. (detaljni program)

Porečki povijesni festival Giostra jedinstvena je manifestacija u Hrvatskoj.
Uskrs u Poreču

Uskrs u Poreču 2018.

Kao i proteklih godina, i ovog proljeća se na porečkom Trgu slobode organizira bogati uskrsni program povodom najvećeg kršćanskog blagdana.
Istra Inspirit

Istra Inspirit 2015.

Jedan od najzanimljivijih ljetnih turističkih programa na našoj strani Jadrana svakako je istarski Istra Inspirit. Radi se o različitim događanjima na 11 različitih lokacija, kojima se oživljavaju događaji i legende iz povijesti ovog dijela Hrvatske.
Kamp Lanterna

Zaton, Lanterna, Valalta i Park Umag dobili ADAC-ovo priznanje BestCamping

Kamp Zaton jedini je hrvatski kamp koji je od ADAC-a dobio posebno priznanje za izvrsnost u kategoriji 'Najbolji kamp za obitelj'.
Poreč

Hrvatska u središtu interesa britanskih i španjolskih medija

Prema informacijama Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, britanski mediji svakodnevno donose niz vijesti i članaka o turističkim odredištima u Hrvatskoj.
Crkva sv. Eufemije

Najposjećeniji hrvatski gradovi i općine u 2011.

Kao što smo nekidan objavili, hrvatski turizam u 2011. godini ostvario je odlične rezultate. Ostvareno je osam posto više dolazaka i sedam posto više noćenja. No, koji gradovi i općine najviše pridonose tim rezultatima? Kakva je pozicija Zagreba u odnosu na 'jadranske divove'? Koja regija je posjećenija – Istra ili Dalmacija? Odgovore saznajte u našoj analizi rezultata hrvatskog turizma u 2011. godini!
Kamp Lanterna

Kampovi Lanterna i Zaton dobili prestižnu ADAC-ovu nagradu Superplatz

Njemački automobilski klub (ADAC), već tradicionalno, početkom svake godine prilikom predstavljanja godišnjih izdanja vlastitih vodiča za kampove, dodjeljuje nagrade i priznanja najboljim europskim kampovima. Naši su kampovi opet ostvarili odlične rezultate, a o značaju priznanja dovoljno govori činjenica da je ADAC najveći europski autoklub s više od 17 milijuna članova.
Poreč

Najuređeniji veliki primorski grad je Poreč, a kontinentalni Karlovac

U provedbi projekta 'Volim Hrvatsku', povjerenstvo Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice obavilo je završni obilazak i bodovanje kandidata u akciji 'Plavi cvijet' i 'Zeleni cvijet' u kojoj se ocjenjuje uređenost turističkih mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske.
Rovinj

Istra u osam mjeseci bilježi blagi porast u turističkim noćenjima

Prema podacima Turističke zajednice Istarske županije, tijekom mjeseca kolovoza 2010. godine Istru je posjetilo 735 016 turista, koji su ostvarili 6 314 181 noćenje. U odnosu na prošlogodišnji kolovoz, Istra bilježi pet posto manje dolazaka i četiri posto više noćenja.
Poreč

Istra u devet mjeseci bilježi porast turističkih dolazaka i noćenja

Prema podacima Turističke zajednice Istarske županije, tijekom mjeseca rujna 2009. godine Istru je posjetilo 292 119 turista, koji su ostvarili 2 253 869 noćenja. U odnosu na prošlogodišnji rujan, Istra bilježi osam posto više dolazaka i deset posto više noćenja.
Arena u Puli

Istra u lipnju bilježi pet posto više noćenja

Prema podacima Turističke zajednice Istarske županije, tijekom mjeseca lipnja 2009. godine Istru je posjetilo 403.616 turista koji su ostvarili 2.592.738 noćenja. U odnosu na prošlogodišnji lipanj, ove godine Istra bilježi 2 posto manje dolazaka i 5 posto više noćenja.
Poreč

Istru u prvih pet mjeseci posjetilo 480 tisuća turista

Prema podacima Turističke zajednice Istarske županije, tijekom mjeseca svibnja 2009. godine Istru je posjetilo 267.740 turista koji su ostvarili 1.118.992 noćenja. U odnosu na prošlogodišnji svibanj, ove godine Istra bilježi 11 posto manje turista i 17 posto manje noćenja.
Rovinj

U Istri tijekom veljače najviše domaćih gostiju

Prema podatcima Turističke zajednice Istarske županije tijekom mjeseca veljače 2009. godine Istru je posjetilo 19.666 turista koji su ostvarili 66.333 noćenja. U odnosu na prošlogodišnju veljaču, ove godine Istra bilježi 12 posto manji broj turista, uz 11 posto manje noćenja.
Rovinj

Tijekom 2008. godine Istru posjetilo 2,8 milijuna turista

Prema podacima lokalnih turističkih zajednica u Istarskoj županiji, tijekom dvanaest mjeseci 2008. godine Istru je ukupno posjetilo 2.786.479 turista, a ostvareno je 18.612.753 noćenja, što znači da je u odnosu na prethodnu godinu broj posjetitelja uvećan za 1 posto, a broj noćenja za 3 posto.
Eufrazijeva bazilika u Poreču

Najljepše gradske jezgre RH - Poreč

Porečki je stari grad očuvao raspored ulica starorimskog castruma. Po tom je principu grad sagrađen s dvije glavne ulice Decumanus i Cardo Maximus, koje su još i danas očuvane u izvornom obliku. Marafor je pak bio rimski forum, tj. trg s dva hrama. Jedan od njih, podignut u 1. stoljeću, posvećen je rimskom bogu Neptunu i u to vrijeme je bio vjerojatno najveći hram u Istri.