Rab

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'Rab'.
Članci
Doček nove godine na trgu Municipium Arba u Rabu

Doček nove godine 2019./2020. na trgu Municipium Arba u Rabu (detaljni program)

Grad Rab na Silvestrovo ima cjelodnevni zabavni program, pa će svi posjetitelji moći uživati u raznim događanjima.
Rapska fjera

Rapska fjera 2019. (detaljni program)

Ljetni srednjevjekovni sajam Rapska fjera jedinstven je u Hrvatskoj. U ovakvom obliku održava se od 2002. godine, kad su obnovljeni općinski blagdani, prvi put proglašeni još u 14. stoljeću.
Advent u Rabu

Advent u Rabu 2017. (detaljni program)

Središte Raba, 'sretnog otoka', i ove godine ima prigodan adventski i božićni program, a tu je i nekoliko silvestarskih događanja.
Karneval grada Raba

Karneval grada Raba 2017. (detaljni program)

Po ljeti je grad Rab poznat po svojoj Fjeri, a tijekom zimskih mjeseci po živopisnom karnevalu.
European Coastal Airlinesov hidroavion; © ECA

European Coastal Airlines (ECA) uveo tri nove linije, Zadar i Split povezani hidroavionima!

Zračni prijevoznik European Coastal Airlines od danas leti i za Zadar i to na čak tri linije.
Hidroavion European Coastal Airlinesa; © ECA

European Coastal Airlines u svoju mrežu uvrstio nove hidroavionske linije

Zračni prijevoznik European Coastal Airlines svojoj je mreži pridružio nove linije.
Opatijska Djevojka s galebom

Plavi i Zeleni cvijet u 2011. godini osvojilo je osam gradova i mjesta

Dani hrvatskog turizma završili su sinoć u šibenskom Solarisu dodjelom nagrada i priznanja Hrvatske turističke zajednice u akcijama uređenosti turističkih mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske - Plavi cvijet i Zeleni cvijet, kao i u izboru djelatnika godine, Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) te ocjenjivanju kvalitete hrvatskih turističkih odredišta, tvrtki i pojedinaca u akcijama 'Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2011.', koju provodi Hrvatska radiotelevizija u suorganizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom.
Lopar

Jedan od najutjecajnijih njemačkih tjednika nahvalio otok Rab

Focus, treći najutjecajniji njemački tjednik, čije se svako tiskano izdanje proda u oko 600.000 primjeraka i čiji internetski portal bilježi više od 30 milijuna posjeta mjesečno, objavio je u svojoj internetskoj rubrici Putovanja opširan članak o našem otoku Rabu.
Poreč

Najuređeniji veliki primorski grad je Poreč, a kontinentalni Karlovac

U provedbi projekta 'Volim Hrvatsku', povjerenstvo Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice obavilo je završni obilazak i bodovanje kandidata u akciji 'Plavi cvijet' i 'Zeleni cvijet' u kojoj se ocjenjuje uređenost turističkih mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske.
Rab

Otoku Rabu međunarodna nagrada za održivi razvoj 'QualityCoast'

Otok Rab prvi je u Hrvatskoj dobio međunarodnu nagradu 'QualityCoast', koju za održivi razvoj obalnih odredišta dodjeljuje europska organizacija 'Coastal and Marine Union', nastala kao projekt EU-a suradnjom 11 zemalja članica.
Katedrala sv. Duje u Splitu

Pobjednici akcije Plavi cvijet 2009. su Split, Opatija i Rab

Povjerenstvo Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice prošireno predstavnicima medijskih pokrovitelja 'Glasa Istre', 'Novog lista', 'Zadarskog lista', 'Slobodne Dalmacije', 'Jutarnjeg lista' i Hrvatskog radija obavilo je završni obilazak i bodovanje kandidata u akciji Plavi cvijet 2009. u kojoj se ocjenjuje uređenost gradova, općina i mjesta primorske Hrvatske.
Rab

Sredinom svibnja središnja proslava 120. obljetnice turizma na otoku Rabu

Iako će cijela godina biti u znaku obilježavanja 120. godišnjice turizma na otoku Rabu, središnja događanja bit će u svibnju kad će se taj veliki jubilej obilježiti nizom stručnih, kulturnih, sportskih i drugih priredaba.
Rab

Najljepše gradske jezgre RH - Rab

Na malom poluotoku, smještenom imeđu uvale sv. Eufemije i gradske luke, izrastao je slikoviti otočki gradić, koji sa svoja četiri karakteristična zvonika, daje univerzalnu vizuru gradske arhitekture.