Rovinj

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'Rovinj'.
Vodiči

Rovinj

Ako je Motovun gradić koji se najviše fotografira u istarskoj unutrašnjosti, onda je Rovinj svakako grad koji privlači najviše pažnje na istarskoj obali.
Članci
Advent u Rovinju; © TZ Rovinj

Advent u Rovinju 2021. (detaljni program)

Rovinjski božićno-novogodišnji program odvija se pod nazivom 'Božićna čarolija'.

18 ideja za vikend-izlet u Istri i Hrvatskom primorju

Istra i Hrvatsko primorje vrlo su popularni za višednevne, ali i jednodnevne izlete, budući da su odlično povezani s ostatkom Hrvatske. Tako za manje od dva sata, ako se kreće iz Zagreba, možete uživati na kvarnerskoj obali ili u unutrašnjosti Istre, koja skriva predivne gradiće bogate povijesti.

Doček nove godine 2019./2020. u Rovinju (detaljni program)

Kao i brojni drugi gradovi u Istarskoj županiji, tako i Rovinj organizira svoj doček nove godine na otvorenom.

Rovinjska noć 2019. (detaljni program)

Tradicionalna Rovinjska noć održava se na rovinjskim ulicama i trgovima više od 50 godina, pa nas tako i ovog ljeta očekuje bogat zabavno-glazbeni program.

Noć svetog Lovre u Rovinju 2019. (detaljni program)

Noć koja je posvećena poznatom mučeniku, jedna je od najromantičnijih manifestacija na hrvatskoj obali.
Istra Inspirit

Istra Inspirit 2015.

Jedan od najzanimljivijih ljetnih turističkih programa na našoj strani Jadrana svakako je istarski Istra Inspirit. Radi se o različitim događanjima na 11 različitih lokacija, kojima se oživljavaju događaji i legende iz povijesti ovog dijela Hrvatske.

Priloži sliku i osvoji vikend za dvoje u Rovinju ili Vrsaru!

Putovnica.net i vodeća hrvatska hotelska kuća Maistra daruju vam tri vikend-boravka u vrhunskim rovinjskim i vrsarskim hotelima i apartmanima. Priložite fotografiju na temu putovanja, prikupljajte bodove i budite među prva tri natjecatelja kako biste osvojili nagrade!
Kamp Lanterna

Zaton, Lanterna, Valalta i Park Umag dobili ADAC-ovo priznanje BestCamping

Kamp Zaton jedini je hrvatski kamp koji je od ADAC-a dobio posebno priznanje za izvrsnost u kategoriji 'Najbolji kamp za obitelj'.
Cro Salsa Festival; © crosalsafestival.com

Cro Salsa Festival 2012.

Rovinj će u lipnju doista biti središnje odredište za sve one željne dobre zabave uz vruće latino ritmove. U svega 11 dana održat će se dva prvorazredna događaja - Ljetni senzualni dani i Hrvatski ljetni salsa festival.

Summer Sensual Days 2012. Rovinj

Ljetni dani znaju biti vrući i usporeni. Slikoviti prizori svima već srcu priraslog gradića Rovinja bude nam maštu - more, sunce, mnogo senzualne, nježne, seksi glazbe te strastveni plesovi.

Najposjećeniji hrvatski gradovi i općine u 2011.

Kao što smo nekidan objavili, hrvatski turizam u 2011. godini ostvario je odlične rezultate. Ostvareno je osam posto više dolazaka i sedam posto više noćenja. No, koji gradovi i općine najviše pridonose tim rezultatima? Kakva je pozicija Zagreba u odnosu na 'jadranske divove'? Koja regija je posjećenija – Istra ili Dalmacija? Odgovore saznajte u našoj analizi rezultata hrvatskog turizma u 2011. godini!

Istra u osam mjeseci bilježi blagi porast u turističkim noćenjima

Prema podacima Turističke zajednice Istarske županije, tijekom mjeseca kolovoza 2010. godine Istru je posjetilo 735 016 turista, koji su ostvarili 6 314 181 noćenje. U odnosu na prošlogodišnji kolovoz, Istra bilježi pet posto manje dolazaka i četiri posto više noćenja.

Britanci odabrali pet najljepših hrvatskih plaža

Jedan od najpoznatijih britanskih dnevnih listova, The Daily Telegraph, izabrao je pet najljepših hrvatskih plaža koje su očarale njihove novinare, pa preporučuju svojim čitateljima da ih posjete prilikom svog putovanja po Hrvatskoj.

Istra u devet mjeseci bilježi porast turističkih dolazaka i noćenja

Prema podacima Turističke zajednice Istarske županije, tijekom mjeseca rujna 2009. godine Istru je posjetilo 292 119 turista, koji su ostvarili 2 253 869 noćenja. U odnosu na prošlogodišnji rujan, Istra bilježi osam posto više dolazaka i deset posto više noćenja.

Istra u lipnju bilježi pet posto više noćenja

Prema podacima Turističke zajednice Istarske županije, tijekom mjeseca lipnja 2009. godine Istru je posjetilo 403.616 turista koji su ostvarili 2.592.738 noćenja. U odnosu na prošlogodišnji lipanj, ove godine Istra bilježi 2 posto manje dolazaka i 5 posto više noćenja.

Istru u prvih pet mjeseci posjetilo 480 tisuća turista

Prema podacima Turističke zajednice Istarske županije, tijekom mjeseca svibnja 2009. godine Istru je posjetilo 267.740 turista koji su ostvarili 1.118.992 noćenja. U odnosu na prošlogodišnji svibanj, ove godine Istra bilježi 11 posto manje turista i 17 posto manje noćenja.

Tijekom 2008. godine Istru posjetilo 2,8 milijuna turista

Prema podacima lokalnih turističkih zajednica u Istarskoj županiji, tijekom dvanaest mjeseci 2008. godine Istru je ukupno posjetilo 2.786.479 turista, a ostvareno je 18.612.753 noćenja, što znači da je u odnosu na prethodnu godinu broj posjetitelja uvećan za 1 posto, a broj noćenja za 3 posto.

Najuređeniji primorski grad je Rovinj, a kontinentalni Čakovec

Povjerenstvo Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, prošireno predstavnicima medijskih pokrovitelja ''Glasa Istre'', ''Jutarnjeg lista'', ''Novog lista'', ''Slobodne Dalmacije'', ''Zadarskog lista'' i Hrvatskog radija, obavilo je završni obilazak i bodovanje kandidata u akciji Plavi cvijet 2008., u kojoj se ocjenjuje uređenost gradova, općina i mjesta primorske Hrvatske.