Šibenik

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'Šibenik'.
Vodiči
Šibenik

Šibenik

Šibenik, najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, nastao je kao starohrvatska utvrda, a prvi put se spominje sredinom 11. stoljeća u ispravi kralja Petra Krešimira IV., zbog čega ga mnogi i danas zovu 'Krešimirov grad'.
Članci
Doček nove godine u Šibeniku

Doček nove godine 2019./2020. u Šibeniku (detaljni program)

Šibenik i ove godine organizira veliki doček na otvorenom.
Uskrsni doručak u Šibeniku

Uskrsni doručak u Šibeniku 2019.

Ovogodišnji Uskrsni doručak u Šibeniku održat će se na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja 2019. godine.
Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku 2018. (detaljni program)

Manifestacija 'Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku' 2018. godine slavi svoje 14. izdanje.
Tvrđava sv. Nikole; © TZ Šibenik

Na Popis svjetske baštine dodano pet hrvatskih lokaliteta

U poljskom Krakowu od 2. do 12. srpnja 2017. održava se 41. zasjedanje Odbora za svjetsku baštinu UNESCO-a, na kojemu se odlučuje o prihvaćanju nominacija za Popis svjetske baštine. Među nominacijama su i dvije u kojima se nalaze hrvatski lokaliteti te su obje prihvaćene.
Šibenski karneval

Šibenski karneval 2017. (detaljni program)

Šibensko-kninska županija tijekom zimskih mjeseci prilično se razbudi kada dođe vrijeme maškara i karnevala, pa tako to bude i sa samim gradom Šibenikom.
Advent i Božićne čarolije u Šibeniku

Advent i Božićne čarolije u Šibeniku 2016. (detaljni program)

Šibenik i ove godine ima svoj božićni program - popularne Božićne čarolije, kao i adventski sajam.
Večeri uz Krku

Večeri uz Krku 2014.

Ovogodišnje Večeri uz Krku treću godinu zaredom obogaćuju glazbenu, likovnu i kazališnu ponudu na području Nacionalnog parka Krka, a pogotovo onih nešto udaljenijih dijelova - Roškog slapa i Stinice kraj Visovačkog jezera.
Šibenske klapske večeri

Šibenske klapske večeri 2014.

I ovog će se ljeta, 15. put zaredom, na Trgu Ivana Pavla II. održati popularne Šibenske klapske večeri.
Tvrđava sv. Mihovila

Otvorena obnovljena Tvrđava sv. Mihovila, šibenski fortifikacijski biser

Svečanom proslavom obilježeno je otvaranje šibenske Tvrđave sv. Mihovila, jednog od četiri bisera u šibenskoj fortifikacijskoj kruni.
Nagrada Dijana Klarić; Foto: © Hrvatski klub putnika

Prijavite se na natječaj za nagradu Dijana Klarić i ponesite titulu najboljeg putnika, putopisca ili snimatelja

U znak sjećanja na prerano preminulu fotografkinju i ljubiteljicu putovanja Dijanu Klarić, ove će se godine prvi put održati dodjela nagrade koja nosi njeno ime. Natječaj je raspisan za čak pet kategorija, a prijaviti se možete do 1. travnja 2014.
Tvrđava sv. Nikole

Otvorena šetnica kroz šibenski Kanal sv. Ante

U subotu, 13. srpnja 2013. godine u 17 sati, svečano je otvorena 4,4 kilometra duga šetnica kroz Kanal sv. Ante u Šibeniku. Uređenjem ovog prostora, najstariji hrvatski samorodni grad dobio je izvrstan prostor gdje će se svi šibenski građani i njegovi posjetitelji moći prošetati, rekreirati ili jednostavno uživati na otvorenom prostoru.
Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Međunarodni dječji festival u Šibeniku 2013.

Zbog sve bolje i bogatije ponude, Šibenik je posljednjih godina zavrijedio naziv 'grad festivala', a jedan od najstarijih šibenskih festivala, prvi put održan sada već davne 1958. godine, jest Međunarodni dječji festival.
OFF jazz & blues festival u Šibeniku

OFF jazz & blues festival u Šibeniku 2013.

U kamenu isklesana šibenska povijesna jezgra idealna je jezgra za jazz i blues glazbu. Prepoznali su to organizatori OFF jazz & blues festivala 2007. godine, kada je ovaj festival prvi put organiziran.
Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku

Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku 2013.

Hrvatska obala ljeti je poprište mnogih glazbenih festivala, a posljednjih godina svojom kvalitetom među njima posebno su se nametnule Večeri dalmatinske šansone.
Dubrovnik

Predložite svoje kandidate u izboru 7 čudesnih gradova svijeta

Nakon dovršetka izbora za 7 svjetskih čuda prirode, zaklada New7Wonders prionula je biranju 7 čudesnih gradova svijeta. Svoje kandidate može predložiti svatko tko to želi do kraja godine, odnosno do 31. prosinca 2011. u ponoć.
Šibenska katedrala

Dani hrvatskog turizma u Šibeniku od 19. do 22. listopada

U zajedničkoj organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije, i ove će se godine održati Dani hrvatskog turizma. Godišnji je to susret hrvatskih turističkih djelatnika, koji redovito okuplja više od dvije tisuće sudionika.
Šibenska katedrala

Jedinstveni mediteranski park u povijesnoj šibenskoj jezgri

Svima, koji su već bili u gradu Šibeniku i obišli njegove kulturno-povijesne znamenitosti, ali i za one koji će ga posjetiti po prvi put, ovaj sjevernodalmatinski grad ima i neko drugo lice, kao i prirodne atrakcije, koje će vas također privući.
Šibenska katedrala

Najljepše gradske jezgre RH - Šibenik

Današnja katedrala je podignuta na južnoj strani središnjeg trga, na mjestu stare romaničke crkve sv. Jakova, a gradnja je trajala od sredine 15. stoljeća punih 105 godina. Jedinstvena je po mnogoćemu, od toga da je u cijelosti izgrađena od kamena, bez uporabe drugih materijala, bez vezivnog materijala te da ima niz od 71 portreta na svojim apsidama.