Skradin

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'Skradin'.
Vodiči
Skradin

Skradin

Skradin je gradić na desnoj obali rijeke Krke, udaljen od Šibenika manje od 20 kilometara. Tu se nalazi poznata ACI-jeva marina, u koju nerijetko dolaze najpoznatije svjetske osobe, kao i ulaz u Nacionalni park Krka, otkuda možete posjetiti atraktivni Skradinski buk, Roški slap te franjevački samostan Visovac na istoimenom otočiću.
Članci
Primošten

12 ideja za vikend-izlet u sjevernoj Dalmaciji

Sjeverna Dalmacija obuhvaća brojna popularna odredišta i jedno je od omiljenih područja za izlete i vikend-odmore. Nije to ništa čudno, jer se ondje nalazi mnoštvo iznimno zanimljivih gradova i prirodnih znamenitosti. Osim morskih destinacija, tu je i niz atraktivnih mjesta u zaleđu, prije svega vezanih uz NP Krka.
Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije u Skradinu

Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije u Skradinu 2019.

Skradin, gradić koji se nalazi na samom ušću rijeke Krke u Jadransko more, predivan je spoj povijesti i arhitekture. Pokraj svoje prepoznatljive gradske vizure, koja se izvrsno vidi s obližnjeg odmorišta na autocesti, Skradin je i mjesto u kojemu se može i odlično pojesti.
Maškare u Skradinu

Maškare u Skradinu 2015.

Ovogodišnje skradinske maškare održat će se u subotu, 14. veljače.
Skradinsko kulturno ljeto

Skradinsko kulturno ljeto 2014.

I ove nas godine očekuje bogat program na Skradinskom kulturnom ljetu, a sve započinje u petak, 11. srpnja.
Roški slap

Stari gradovi i utvrde na rijeci Krki

Rijeka Krka oduvijek je imala značajnu ulogu u povijesti: od starog vijeka kada je bila razdjelnica između ilirskih plemena Liburna i Delmata, preko srednjeg vijeka kada je na tom području nastala jezgra prve hrvatske države pa do ranog novog doba kao prostor za koji su se borile Mletačka Republika, Habsburška Monarhija i Osmansko Carstvo.