Srednji vijek

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'Srednji vijek'.
Članci
Viteški turnir Franje Tahyja pod starim gradom Susedgradom; © Lucija Oroz

Viteški turnir Franje Tahyja pod starim gradom Susedgradom 2017. (detaljni program)

U Podsusedu će se i ove godine održati viteški turnir.
Srednjovjekovne svečanosti u Velikom Taboru

Srednjovjekovne svečanosti u Velikom Taboru 2017.

Veliki Tabor, jedan od najljepših hrvatskih dvoraca i utvrđenih gradova, kroz dva rujanska vikenda za sve svoje posjetitelje organizira zanimljiv i raznovrstan program pod nazivom 'Srednjovjekovne svečanosti u Velikom Taboru'.
Srednjovjekovni dani na Medvednici

Srednjovjekovni dani na Medvednici 2017. (detaljni program)

Manifestacija Srednjovjekovni dani na Medvednici zanimljiva je priredba koja posjetiteljima u prikladnom okruženju Medvedgrada omogućuje uživanje u viteškom turniru, razgledavanje srednjovjekovnog sajma i štošta drugo.
Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku 2017. (detaljni program)

Manifestacija 'Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku' ove se godine održava po 13. put.
Dani Vitezova vranskih u Vrani i Pakoštanima

Dani Vitezova vranskih u Vrani i Pakoštanima 2017. (detaljni program)

Kao i proteklih godina, i ovog ljeta održat će se pravi povijesni spektakl u Zadarskoj županiji - Dani Vitezova vranskih.
Renesansni festival u Koprivnici

Renesansni festival u Koprivnici 2017. (detaljni program)

Renesansni festival u Koprivnici najveći je srednjovjekovni sajam u Hrvatskoj te jedna od najpopularnijih manifestacija u Hrvatskoj uopće.
Zvonimirovi dani u Kninu

Zvonimirovi dani u Kninu 2017. (detaljni program)

Zbog sve većeg interesa turista za posjetom dalmatinskom zaleđu te željom za upoznavanjem i oživljavanjem slavne gradske povijesti, 2008. godine Knin je započeo manifestaciju 'Zvonimirovi dani', koja se ove godine održava po jubilarni 10. put.
Sajam vlastelinstva Dubovac

Sajam vlastelinstva Dubovac 2017. (detaljni program)

Sajam vlastelinstva Dubovac održat će se u subotu, 27. svibnja 2017. godine.
Sajam pri Starome gradu u Konjščini

Sajam pri Starome gradu u Konjščini 2017.

Prve subote u mjesecu svibnju u srcu Hrvatskog zagorja po 11. put održat će se Sajam pri Starome gradu u Konjščini.
Viteški turnir u Gornjoj Stubici

Viteški turnir u Gornjoj Stubici 2017.

Dana 10. lipnja 2017. godine, na lokaciji dvorca Oršić i spomenika Seljačkoj buni u Gornjoj Stubici, imate priliku napraviti vremenski skok u 16. stoljeće, odnosno u 1564. godinu. Ovo vikend putovanje vremeplovom u Hrvatskom zagorju odvija se još od 2001. godine.
Bitka kod Samobora

Bitka kod Samobora 2017. (detaljni program)

U nedjelju, 5. ožujka 2017. godine, na samoborskoj livadi Vugrinščak, podno feudalnog grada Samobora, po 12. put zaredom održat će se srednjovjekovni sajam kojim se obilježava bitka iz 1441. godine, čije je postojanje zabilježeno i u Celjskoj kronici te drugim izvorima.
Park šuma Jankovac © www.tzvpz.hr

Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu 2016.

Jedan od najljepših dijelova Parka prirode Papuk je Park šuma Jankovac, nedaleko od Čačinaca u Virovitičko-podravskoj županiji, gdje će se i ove godine održati popularni srednjovjekovni viteški turnir.
Međunarodni viteški turnir Vitezova zelingradskih

Međunarodni viteški turnir Vitezova zelingradskih 2016.

Međunarodni viteški turnir Vitezova zelingradskih, do nedavno znan i kao Međunarodni viteški turnir Sveta Helena, već desetu godinu zaredom održava se u čast velike pobjede hrvatske vojske nad Turcima.
Srednjovjekovni sajam u Trogiru

Srednjovjekovni sajam u Trogiru 2016.

Prvog vikenda u svibnju, točnije od 29. travnja do 1. svibnja 2016. godine, u Trogiru će se održati peti srednjovjekovni sajam. Bogata povijest, legende i predivno očuvana gradska jezgra, zasigurno će još više pridonijeti ugođaju cjelokupnog sajma, pogotovo u ovo predsezonsko vrijeme.
Markov sajam srednjovjekovnih zanata u Zagrebu

Markov sajam srednjovjekovnih zanata u Zagrebu 2016.

Ovogodišnji Markov sajam održat će se po 16. put na središnjem gradskom Trgu bana Josipa Jelačića od 19. do 23. svibnja. U tom će razdoblju stotine obrtnika iz Zagreba, ali i drugih dijelova Hrvatske prikazati svoje proizvode te ih ponuditi na prodaju.
Seljačka buna - Bitka kod Stubice

Seljačka buna - Bitka kod Stubice 2016. (detaljni program)

Obilježavanje godišnjice Seljačke bune u stubičkom kraju i ove se godine tradicionalno održava u zimsko vrijeme, prateći događaje vezane uz Gupčevo puntanje kmetov i završnu Bitku kod Stubice, koja se odvila 1573. godine.
Dani Frankopana u Crikvenici

Dani Frankopana u Crikvenici 2015.

Znate li da je Crikvenica 2012. godine proslavila svoj stoljetni okrugli rođendan? Naime, te se godine navršilo punih 600 godina otkad je knez Nikola IV. Frankopan dao izgraditi samostan uz zapuštenu crkvicu Uznesenja Blažene Djevice Marije, da bi ga zatim darovao pavlinima 14. kolovoza 1412. godine.
Drivenik - čuvar kroz povijest

Drivenik - čuvar kroz povijest 2015. (detaljni program)

Prije dvije godine uspješno je po prvi put održana srednjovjekovna manifestacija 'Drivenik - čuvar kroz povijest', čime se na jedan povijesno-edukacijsko-zabavan način htio približiti nedavno obnovljeni kaštel Drivenik, najočuvanija frankopanska utvrda vinodolskog područja, koja se po prvi put spominje još u 13. stoljeću.
Bitka naroda (Battle of the nations) u Trogiru

Bitka naroda (Battle of the nations) u Trogiru 2014.

Po prvi put grad Trogir će u lipnju ove godine biti domaćin povijesno-sportskog spektakla 'Battle of the nations', na kojemu će sudjelovati borci iz 28 država.
Streličarski turnir Anđeoska strijela u Varaždinu

Streličarski turnir Anđeoska strijela u Varaždinu 2014.

Posljednje subote u svibnju u varaždinskom Starom gradu održat će se srednjovjekovni sajam i streličarski turnir Anđeoska strijela.
Gornja Rijeka © www.tz-krizevci.hr

Dani plemstva u Gornjoj Rijeci 2014.

U Gornjoj Rijeci, mjestu na obroncima Kalničke gore u Koprivničko-križevačkoj županiji, ove se godine po 15. put održavaju već tradicionalni Dani plemstva.