tradicionalne proslave

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'tradicionalne proslave'.
Članci
Magareće trke u Tribunju

Magareće trke u Tribunju 2020.

Tijekom ljeta uzduž hrvatske obale održava se nekoliko magarećih trka, među kojima posebno mjesto imaju one koje se održavaju u Tribunju.
Ribarska noć u Tribunju

Ribarska noć u Tribunju 2020. (detaljni program)

Jedna od dvije središnje manifestacije u Tribunju jest Ribarska noć, ujedno i jedno od najzanimljivijih događanja na cijeloj vodičkoj rivijeri.
Jesen u Lici

Jesen u Lici 2019. (detaljni program)

U namjeri da se bogatstvo i skrivene ljepote Ličko-senjske županije otkriju sve većem broju turista koji pohode taj dio Hrvatske, 1998. godine osmišljena je izložba tradicijskih i poljoprivrednih proizvoda pod nazivom 'Jesen u Lici'.
Oktoberfest

Oktoberfest 2019.

Najveći svjetski pivski sajam svake godine posjete milijuni ljudi.
Maraton lađa © Maraton-ladja.hr

Maraton lađa na Neretvi 2019. (detaljni program)

Neretvanska lađa plovilo je koje je u povijesti imalo ključnu prometno-ekonomsku ulogu za stanovnike toga kraja. Stoljećima im je ona bilo glavno prijevozno sredstvo, stoga se od 1998. svake godine održava amaterska utrka ovih tradicionalnih lađa.
Sinjska alka

Sinjska alka 2019. (detaljni program)

Brojne manifestacije u Hrvatskoj uživaju veliku popularnost i prepoznatljivost, ali jedna od njih ima posebno mjesto - Sinjska alka! Doista, tko ne zna za slavnu Alku, tu vitešku igru čiji je značaj toliki da ju je UNESCO 2010. godine uvrstio na Popis svjetske nematerijalne baštine?
Bundevijada u Vrbovskom

Bundevijada u Vrbovskom 2018.

Bundevijada, izložba autohtono uzgojene hrane i običaja Gorskoga kotara, ove se godine održava u Vrbovskom 13. i 14. listopada. To je ujedno i 14. izdanje manifestacije koja nastoji dočarati što nam sve nudi bogata plodna jesen.
Zelena rijeka u Chicagu za Dan sv. Patrika; © Mike Boehmer (Wikimedia, CC BY-SA 2.0)

Dan svetog Patrika 2018.

Dan svetog Patrika, ili na irskom Lá Fhéile Pádraig, najpoznatiji je nacionalni praznik na 'smaragdnom otoku', koji se svake godine slavi 17. ožujka.
Međunarodna smotra folklora u Zagrebu

Međunarodna smotra folklora u Zagrebu 2014.

Međunarodna smotra folklora u Zagrebu tradicionalna je manifestacija folklornog amaterizma koja se ovog ljeta održava po 48. put i to od 16. do 20. srpnja 2014. godine.
Glavni kolodvor u Zagrebu

Povoljnim vlakovima na Oktoberfest 2010.

Od 18. rujna do 4. listopada 2010. godine HŽ-Putnički prijevoz organizira prijevoz na najveći svjetski sajam, Oktoberfest u Münchenu i to po sljedećim cijenama: