Trogir

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'Trogir'.
Vodiči
Trogir

Trogir

Trogir je jedan od najljepših hrvatskih malih gradova. Pravi je to grad-muzej, mjesto gdje iza svakog ugla izvire nova atrakcija i u kojem će ljubitelji povijesti i umjetnosti doći na svoje.
Članci
Primošten

12 ideja za vikend-izlet u sjevernoj Dalmaciji

Sjeverna Dalmacija obuhvaća brojna popularna odredišta i jedno je od omiljenih područja za izlete i vikend-odmore. Nije to ništa čudno, jer se ondje nalazi mnoštvo iznimno zanimljivih gradova i prirodnih znamenitosti. Osim morskih destinacija, tu je i niz atraktivnih mjesta u zaleđu, prije svega vezanih uz NP Krka.
Doček nove godine u Trogiru

Doček nove godine 2019./2020. na Trgu Ivana Pavla II. u Trogiru (detaljni program)

Trogir će i ove godine imati svoj doček nove godine na otvorenom.
Advent u Trogiru

Advent u Trogiru 2016. (detaljni program)

Advent u Trogiru započeo je na blagdan sv. Nikole i završava dočekom nove godine.
Srednjovjekovni sajam u Trogiru

Srednjovjekovni sajam u Trogiru 2016.

Prvog vikenda u svibnju, točnije od 29. travnja do 1. svibnja 2016. godine, u Trogiru će se održati peti srednjovjekovni sajam. Bogata povijest, legende i predivno očuvana gradska jezgra, zasigurno će još više pridonijeti ugođaju cjelokupnog sajma, pogotovo u ovo predsezonsko vrijeme.
Ljetni karneval u Trogiru

Ljetni karneval u Trogiru 2014.

Trogirski ljetni karneval ove se godine održava posljednjeg vikenda u mjesecu srpnju.
Bitka naroda (Battle of the nations) u Trogiru

Bitka naroda (Battle of the nations) u Trogiru 2014.

Po prvi put grad Trogir će u lipnju ove godine biti domaćin povijesno-sportskog spektakla 'Battle of the nations', na kojemu će sudjelovati borci iz 28 država.
Dubrovnik

Predložite svoje kandidate u izboru 7 čudesnih gradova svijeta

Nakon dovršetka izbora za 7 svjetskih čuda prirode, zaklada New7Wonders prionula je biranju 7 čudesnih gradova svijeta. Svoje kandidate može predložiti svatko tko to želi do kraja godine, odnosno do 31. prosinca 2011. u ponoć.
Pogled na Trogir

Najljepše gradske jezgre RH - Trogir

Trogir je pravi grad muzej i u središnjoj Europi se smatra najbolje očuvanim romaničko-gotičkim gradom čiju jezgru okružuju okrugla kula sv. Marka te tvrđava Kamerlengo sa zidinama, što je i jedan od razloga zašto se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine. Sama tvrđava potječe s kraja 14. stoljeća, dok zidine dobivaju današnji oblik tek za mletačke vladavine.