vina

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'vina'.
Članci
Križevci

Velika martinjska špelancija 2018.

Martinjski običaji imaju vrlo dugu tradiciju u Koprivničko-križevačkoj županiji, pa se tako u čast jednog od najpopularniji svetaca po 13. put održava manifestacija Velika martinjska špelancija.
Dan otvorenih vinskih podruma u Istri

Dan otvorenih vinskih podruma u Istri 2018.

Turistička zajednica Istarske županije, u suradnji s Vinistrom - udrugom vinara i vinogradara Istre, i ove godine organizira manifestaciju Dan otvorenih vinskih podruma, koja se već uobičajeno održava posljednje nedjelje u svibnju.
Jaskanske vinske svečanosti

Jaskanske vinske svečanosti 2017. (detaljni program)

Već tradicionalno kao uvod u bogatu berbu jesenskih plodova i njenu šarolikost uvode nas Jaskanske vinske svečanosti, a ove godine održavat će se od 7. do 10. rujna na prostoru jaskanskog Sajmišta po 25. put.
Iločka berba grožđa

Iločka berba grožđa 2016.

Ovogodišnja, 49. po redu 'Iločka berba grožđa', održava se od 27. kolovoza do 4. rujna. Ova kulturno-zabavna i gospodarsko-turistička manifestacija već tradicionalno se održava u Iloku od 1962. godine.
Hrvatska vinska priča - festival ljubavi i vina u Zagrebu

Hrvatska vinska priča - festival ljubavi i vina u Zagrebu 2014.

Hrvatska vinska priča dvodnevni je novopokrenuti festival ljubavi i vina koji će 14. i 15. veljače 2014. godine na Trgu bana Jelačića okupiti hrvatske vinare uz predstavljanje vinskih cesta i promoviranje vinskog turizma u Hrvatskoj.
Kutjevo, © www.tzzps.hr

Martinje u Kutjevu uz baruna Trenka i Mariju Tereziju 2013.

Grad koji glavni trg naziva po svom najpoznatijem proizvodu - graševini - i ove godine slavi popularno Martinje. Kutjevo i njegovo vinogorje su iznimno cijenjeni diljem Hrvatske, a Kutjevčani na takvo priznanje znaju uzvratiti odličnom zabavom, pa se tako u ovo vrijeme prisjete i svojih najpoznatijih posjetitelja iz 18. stoljeća - carice Marije Terezije i baruna Franje Trenka.
Martin je u Zagrebu

Martin je u Zagrebu 2012.

Od danas, 6. studenog, pa do 11. studenog, glavni zagrebački trg bit će pod zaštitom svetog Martina, zaštitnika vinara i vinogradara. Manifestacija pod nazivom 'Martin je v Zagrebu' održava se 12. godinu zaredom, a na njoj brojni izlagači iz Zagrebačke županije predstavljaju svoja vina, pogotovo portugizac, tradicijska jela i bogate običaje.
Vinistra

Vinistra 2012.

Okupljanjem više od 130 izlagača i gotovo jednako toliko stručnjaka iz svijeta eno-gastronomije, Vinistra će od 11. do 13. svibnja biti jednim od središnjih mjesta susreta struke, poslovnih ljudi i gostiju iz Istre, Hrvatske i obližnjih zemalja.
Vinogradi

Shermans Travel uvrstio Istru među 10 vinskih regija u usponu

Popularni američki portal za putovanja Shermanstravel.com ovih dana hvali Istru kao jednu od 10 svjetskih vinskih regija u usponu.
Vino

Reportaža o hrvatskim vinima u prestižnom magazinu 'Wine Enthusiast'

Vodeći svjetski magazin o vinima, 'Wine Enthusiast', po prvi puta radi reportažu o eno i gastro ponudi Hrvatske, zahvaljujući zajedničkim aktivnostima Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice te cijenjenog američkog sommeliera Cliff Ramesa.
Vinogradi

Strani novinari upoznavaju vinske ceste središnje Hrvatske

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice u tijeku je tematsko studijsko putovanje 'Vinske ceste središnje Hrvatske' za strane novinare. Na putovanju borave novinari iz Japana, Njemačke, Norveške, Nizozemske, Danske, Španjolske, SAD-a, Švedske, Češke, Portugala i Slovenije. Tematsko putovanje započelo je 25. listopada.
Vino

Food & Wine Magazine preporučuje plavac mali i istarski muškat

Jedan od najpoznatijih svjetskih gastronomskih časopisa, Food & Wine, napisao je zanimljiv članak u kojem za svaki mjesec ove godine preporučuje neko određeno vino iz različitih država, poput Australije, Čilea, Francuske, Italije, Novog Zelanda, SAD-a ili Španjolske, a među tim velikanima našla su se i dva hrvatska predstavnika.