viteški turnir

Pogledajte vijesti i ostale sadržaje označene temom 'viteški turnir'.
Članci
Bitka kod Samobora

Bitka kod Samobora 2019.

U nedjelju, 10. ožujka 2019. godine, na samoborskoj livadi Vugrinščak, podno feudalnog grada Samobora, po 14. put zaredom održat će se srednjovjekovni sajam kojim se obilježava bitka iz 1441. godine, čije je postojanje zabilježeno i u Celjskoj kronici te drugim izvorima.
Dani Vitezova vranskih u Vrani i Pakoštanima

Dani Vitezova vranskih u Vrani i Pakoštanima 2018. (detaljni program)

Kao i proteklih godina, i ovog ljeta održat će se pravi povijesni spektakl u Zadarskoj županiji - Dani Vitezova vranskih.
Viteški turnir u Gornjoj Stubici

Viteški turnir u Gornjoj Stubici 2018. (detaljni program)

Viteški turnir u Gornjoj Stubici jedno je od omiljenih turističkih događanja u Hrvatskom Zagorju.
Zvonimirovi dani u Kninu

Zvonimirovi dani u Kninu 2018. (detaljni program)

Zbog sve većeg interesa turista za posjetom dalmatinskom zaleđu te željom za upoznavanjem i oživljavanjem slavne gradske povijesti, 2008. Knin je započeo manifestaciju 'Zvonimirovi dani', koja se ove godine održava 11. put.
Park šuma Jankovac © www.tzvpz.hr

Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu 2016.

Jedan od najljepših dijelova Parka prirode Papuk je Park šuma Jankovac, nedaleko od Čačinaca u Virovitičko-podravskoj županiji, gdje će se i ove godine održati popularni srednjovjekovni viteški turnir.
Međunarodni viteški turnir Vitezova zelingradskih

Međunarodni viteški turnir Vitezova zelingradskih 2016.

Međunarodni viteški turnir Vitezova zelingradskih, do nedavno znan i kao Međunarodni viteški turnir Sveta Helena, već desetu godinu zaredom održava se u čast velike pobjede hrvatske vojske nad Turcima.
Drivenik - čuvar kroz povijest

Drivenik - čuvar kroz povijest 2015. (detaljni program)

Prije dvije godine uspješno je po prvi put održana srednjovjekovna manifestacija 'Drivenik - čuvar kroz povijest', čime se na jedan povijesno-edukacijsko-zabavan način htio približiti nedavno obnovljeni kaštel Drivenik, najočuvanija frankopanska utvrda vinodolskog područja, koja se po prvi put spominje još u 13. stoljeću.
Bitka naroda (Battle of the nations) u Trogiru

Bitka naroda (Battle of the nations) u Trogiru 2014.

Po prvi put grad Trogir će u lipnju ove godine biti domaćin povijesno-sportskog spektakla 'Battle of the nations', na kojemu će sudjelovati borci iz 28 država.