Jadrija je, uz plažu Banj, glavno gradsko kupalište Šibenčana i njihovih gostiju. Otvorena je je 6. kolovoza 1922. godine, prema ideji Šime Grubišića-Rovila - prvog turističkog vodiča u Šibeniku. Kupalište je uređeno nedaleko od svjetionika sv. Andrija, koji je pak počeo s radom 1871. godine.

Najprepoznatljiviji dio vizualnog identiteta Jadrije svakako su jadrijske kabine. Njihova šarena pročelja privlače radoznale posjetitelje, a njihov status kulturnog dobra potvrđuje njihovu vrijednost. Nekada je postojalo svega 25 muških i 25 ženskih kabina i svlačionica, dok ih je danas znatno više.

Različite podloge

Jadriju bismo mogli podijeliti na dvije plaže. Sjeverni je dio šljunčano-kameni s betonskim dijelovima te je idealan za sve one koji žele jednostavan ulaz u more. Južniji dio obuhvaća spomenute kabine, podloga je isključivo betonska, a ulaz svakako nezgodniji od ulaza na šljunčanom dijelu.

Nedaleko od kupališta nalazi se impresivna tvrđava sv. Nikole, do koje se od 2013. godine može stići i pješice šetnicom uz kanal sv. Ante.

Temperatura mora

Kolika je temperatura mora? Pogledajte rezultate mjerenja za najbližu lokaciju (Šibenik).

Osnovne informacije o plaži

Obilježja

Podloga

šljunak, beton/kamene ploče

Duljina

800 m

Prirodna sjena

ne

Sadržaji

Tuš
Kafić / Štand s napitcima
Restaurant / zalogajnica