Objavljeno 20.09.13. 19:35

Koliko zapravo koštaju aviokarte: usporedba naknada zračnih prijevoznika

Posljednjih godina i kod nas sve su popularniji niskotarifni zračni prijevoznici, koji karte prodaju već za svega nekoliko eura. No, kod mnogih putnika uvijek iznova javlja se pitanje - u čemu je trik?
Zrakoplov Zrakoplov

Odgovor je - trikova nema. Cijene su doista takve kakve su napisane i nitko vam naknadno neće naplatiti nešto što vam nije bilo prikazano prije autoriziranje transakcije. No, kod niskotarifnih prijevoznika uglavnom se plaćaju svi dodatci, poput predane prtljage ili plaćanja kreditnom karticom. Unatoč tome, mnogi putnici doista plate najnižu moguću cijenu, dok drugi trebaju nadoplatiti određeni iznos, koji u nekim slučajevima iznosi više od same karte. (Ako vas zanima kako je moguće da su karte stvarno tako jeftine, pročitajte članak 20 razloga zašto su niskotarifni prijevoznici tako jeftini.)

Kako bismo vam olakšali snalaženje u labirintu cijena, odlučili smo napraviti usporedbu najčešćih naknada pet popularnih niskotarifnih prijevoznika - EasyJeta, Ryanaira, Volotee, Vuelinga i Wizz aira - te dva najveća tradicionalna prijevoznika na hrvatskom tržištu - Croatije Airlines i Lufthanse.

Putnike smo podijelili u četiri grupe po okvirnim obilježjima vezano uz prtljagu, a svaka je skupina opisana odmah ispod podnaslova. Ispod svake tablice dali smo i kratki komentar. Ono što nismo upisali u tablice, a kod nekih prijevoznika (prije svega Ryanaira i Wizz Aira) je bitno jest to da ti prijevoznici koriste sporedne zračne luke, pa obično trebate platiti više za prijevoz do/od središta grada. Razlika obično iznosi nekoliko eura po vožnji, ali može doseći i više od deset eura. Prijevoznici poput EasyJeta i Vuelinga uglavnom koriste glavne gradske luke.

Napominjemo da neki prijevoznici cijenu predane prtljage prikazuju za svako odredište zasebno, pa smo u tom slučaju za primjer koristili popularne linije za Hrvatsku (npr. Zagreb - London za EasyJet). Posebno ističemo da smo u slučaju Croatije Airlines i Lufthanse za primjer uzimali međunarodne letove, dok na domaćim letovima vrijede stroža ograničenja za težinu predane prtljage. Sve se cijene odnose na jedan let i jednu transakciju karticom. Za povratni let u većini slučajeva samo trebate udvostručiti prikazanu naknadu za prtljagu, dok se naknada za plaćanje karticom plaća po transakciji.

'Perolaki' putnici

Ovi putnici putuju na kraće vrijeme, obično do 3-4 noćenja i ne nose mnogo prtljage. Dovoljna im je ručna prtljaga do 10 kilograma težine.

Prijevoznik Debitne kart. * Kreditne kart. * Transakc. naknada Prtljaga **
Croatia Airlines Uključeno Uključeno Uključeno Uključeno
EasyJet Uključeno 2,5 % Uključeno Uključeno
Lufthansa Uključeno Uključeno Uključeno Uključeno
Ryanair Uključeno 2 % Uključeno Uključeno
Volotea Uključeno 2,7 % Uključeno Uključeno
Vueling Uključeno 2,7 % 5 € Uključeno
Wizz Air Uključeno Uključeno Uključeno 10 do 20 €

* Ako se naplaćuje, plaća se kao postotak na ukupan iznos transakcije | ** Odnosi se na ručnu prtljagu.

Ako pripadate ovoj skupini putnika, u najpovoljnijoj ste situaciji. Croatia Airlines i Lufthansa neće vam naplatiti ništa, dok će vam EasyJet, Ryanair i Volotea za provođenje transakcije kreditnim karticama naplatiti mali postotak od ukupnog iznosa kupnje. Za plaćanje debitnom karticom transakciju ne naplaćuje nitko, dok Wizz Air ima najnepovoljniju politiku ručne prtljage - platit ćete 10 do 20 eura za sve iznad veličine torbe za prijenosno računalo. Vueling, kao i drugi niskotarifni prijevoznici, naplaćuje tzv. upravljačku naknadu (za održavanje sustava i sl.), ali je ne uračunava u samu cijenu karte. No, tih pet eura odmah je prikazano kao trošak s deste strane zaslona tijekom rezervacijskog procesa te sve ostaje transparentno.

ZAKLJUČAK: U ovom slučaju prijevoznik koji ima nižu cijenu karte, osim ako je razlika manja od deset eura, obično je jeftiniji i u ukupnoj cijeni. Iznimka je Wizz Air, čija cijena ručne prtljage može dosegnuti i 20 eura, ovisno o duljini leta i razdoblju godine.

Prosječni putnici

Ovaj tip putnika treba ručnu prtljagu težine do 10 kilograma i dodatnu torbu/kofer težak do 15 kilograma. Putuju u svako doba godine, a najčešće od proljeća do početka jeseni, odnosno kraja rujna.

Prijevoznik Debitne kart. * Kreditne kart. * Transakc. naknada Prtljaga **
Croatia Airlines Uključeno Uključeno Uključeno Uključeno
EasyJet Uključeno 2,5 % Uključeno 0 + 20 €
Lufthansa Uključeno Uključeno Uključeno Uključeno
Ryanair Uključeno 2 % Uključeno 0 + 15 do 35 €
Volotea Uključeno 2,7 % Uključeno 0 + 15 do 25 €
Vueling Uključeno 2,7 % 5 € 0 + 17 €
Wizz Air Uključeno Uključeno Uključeno 10 do 20 € + 15 do 35 €

* Ako se naplaćuje, plaća se kao postotak na ukupan iznos transakcije | ** Prvi iznos odnosi se na ručnu, a drugi (nakon plusa) na predanu prtljagu.

Croatia Airlines i Lufthansa ni u ovom slučaju putnicima neće naplatiti ništa. Svi niskotarifni prijevoznici naplatit će predanu prtljagu, a iznosi se kreću od Voloteinih standardnih 15 eura (15 eura je standardna cijena, a ovisno o odredištu može biti i viša) do Ryanairovih maksimalnih 35 eura za visoku sezonu i letove u nekoliko izdvojenih odredišta. Mnogo naplaćuje i Wizz Air, ali ovdje postoji trik u korist putnika - Wizz Air ne važe predanu prtljagu (može imati do 32 kg), pa je pametnije u nju staviti svih 25 kilograma, nego je razdvajati na ručnu i predanu.

ZAKLJUČAK: Ovdje već dolazi do značajnih razlika u naknadama. U usporedbi s Ryanairom i Wizz Airom, CA i Lufthansa bit će povoljniji čak i ako nude karte skuplje 20-40 eura (ako niskotarifni prijevoznici koriste sporedne zračne luke). Kod drugih prijevoznika razlika će iznositi oko 20-25 eura.

'Teški' putnici

Ovi putnici obično idu na dulja putovanja i sa sobom nose mnogo prtljage, za primjer ćemo uzeti ručnu prtljagu i predanu prtljagu od 25 kilograma. Može se raditi i o ljetnom i o zimskom odmoru. Ovdje dolazimo do zanimljivog slučaja, a to je plaćanje prtljage i tradicionalnim prijevoznicima. Naime, Croatia Airlines i Lufthansa besplatno prevoze do 23 kg prijavljene prtljage, što je manje od 25 kg u našem primjeru. Doduše, njihovi agenti u zračnim lukama uglavnom su susretljivi prema putnicima i ne naplaćuju dodatnu naknadu ako je težina kilogram do dva iznad dopuštene, ali oslanjanje na tu praksu moglo bi vas skupo koštati ako naletite na nekoga tko će se pridržavati ograničenja.

Prijevoznik Debitne kart. * Kreditne kart. * Transakc. naknada Prtljaga **
Croatia Airlines Uključeno Uključeno Uključeno 0 + 75 €
EasyJet Uključeno 2,5 % Uključeno 0 + 40 €
Lufthansa Uključeno Uključeno Uključeno 0 + 50 do 75 €
Ryanair Uključeno 2 % Uključeno 0 + 55 do 95 €
Volotea Uključeno 2,7 % Uključeno 0 + 40 do 60 €
Vueling Uključeno 2,7 % 5 € 0 + 34 €
Wizz Air Uključeno Uključeno Uključeno 10 do 20 € + 15 do 35 €

* Ako se naplaćuje, plaća se kao postotak na ukupan iznos transakcije | ** Prvi iznos odnosi se na ručnu, a drugi (nakon plusa) na predanu prtljagu.

Začuđujuće? Croatia Airlines i Lufthansa bit će skuplji u većini slučajeva od niskotarifnih prijevoznika. Oba tradicionalna prijevoznika nude dvije mogućnosti za ovaj slučaj - plaćanje torbe težine od 24 do 32 kilograma ili dodavanje još jedne torbe težine do 23 kilograma. Kod CA oboje će vas koštati jednako, 75 eura, dok Lufthansa prvu težu torbu naplaćuje 50 eura, a dodatna torba košta 23 kilograma.

Najpovoljniju politiku ima Wizz Air, koji predanu prtljagu naplaćuje jednako sve do težine od čak 32 kilograma (što je općenito maksimalna težina jednog komada prtljage za unošenje u zrakoplov). EasyJet i Vueling jednostavno naplate svaku torbu po istoj cijeni, dok Volotea drugu torbu naplaćuje 10 eura više od prve (od 25 do 35 eura). Ryanair uzima od 55 do 95 eura, pri čemu je druga torba znatno skuplja od prve. Jedan od razloga je i što se druga torba ne može kupiti tijekom početnog rezervacijskog procesa, nego tek kasnije kroz korisničko sučelje ('Manage my Booking').

ZAKLJUČAK: U ovom slučaju povoljniji su niskotarifni prijevoznici i to svi osim Ryanaira, kojemu je već minimalna cijena unošenja dva komada prtljage osjetno viša nego kod ostalih. Najviših 95 eura kod Ryanaira doista je ogroman iznos, koji može biti i višestruko viši od cijene njihove karte. No, treba priznati da se uz pametno pakiranje može izbjeći ukupna težina prtljage iznad 30 kilograma (ručna + predana), čime iznos naknada pada kod svih prijevoznika osim Wizz Aira.

'Zaboravni' putnici

Najveći problem kod prijevoza niskotarifnim prijevoznicima jest zaboraviti unaprijed najaviti prijavljenu prtljagu ili obaviti online-prijavu (check-in). Za primjer ćemo uzeti putnika koji je zaboravio oboje te koji ima ručnu prtljagu i dodatni kofer težine 15 kg. Treba predati prtljagu na šalteru u zračnoj luci i ondje obaviti check-in. Napominjemo da je ovo ekstremna situacija i navedene naknade mogu se u potpunosti izbjeći.

Prijevoznik Debitne kart. * Kreditne kart. * Transakc. naknada Prtljaga ** Prijava u zr. luci
Croatia Airlines Uključeno Uključeno Uključeno Uključeno Uključeno
EasyJet Uključeno 2,5 % Uključeno 30 € Uključeno
Lufthansa Uključeno Uključeno Uključeno Uključeno Uključeno
Ryanair Uključeno 2 % Uključeno 60 do 130 € 70 €
Volotea Uključeno 2,7 % Uključeno 40 € 30 €
Vueling Uključeno 2,7 % 5 € 35 € Uključeno
Wizz Air Uključeno Uključeno Uključeno 60 € 20 €

* Ako se naplaćuje, plaća se kao postotak na ukupan iznos transakcije | ** Odnosi se na predanu prtljagu.

CA i Lufthansa u ovom slučaju putnika neće 'kazniti' te se ne plaćaju nikakve dodatne naknade. Na online prijavu putnike još uvijek kažnjavanjem za sada ne prisiljavaju ni EasyJet i Vueling, no naplaćuju nenajavljenu predanu prtljagu i to 30 ili 35 eura ako se prijavi na šalteru. Volotea bi ukupno naplatila 70 eura, a Wizz Air 80 eura. Najstroži je Ryanair, koji će naplatiti astronomskih 130 do 200 eura. Stoga, ako letite niskotarifnim prijevoznicima - prije putovanja provjerite sve poruke koje vam šalju putem e-pošte i slijedite njihove upute, jer će vas barem jednom obavijestiti o online check-inu i svim potrebnim koracima za bezbrižan ulazak u zrakoplov.

ZAKLJUČAK: Niskotarifni prijevoznici svoj model zasnivaju na izvrsnom planiranju, pa pokušavaju putnicima 'prebaciti' što više radnji, kako bi plaćali manje radnika u zračnim lukama. Stoga obično strogo kažnjavaju svako odstupanje od onoga što ste im unaprijed najavili kroz rezervacijski proces. Budite pažljivi i sve ove naknade možete izbjeći, dok vam tradicionalni prijevoznici i dalje omogućavaju mnogo lagodnije putovanje i, posebno važno, pakiranje.

Konačni zaključak

Kao što možete vidjeti u tekstu, svaka je situacija drukčija i jednostavne procjene oko toga tko je najjeftiniji nema. U traženje najpovoljnije karte uvijek je potrebno uložiti određeno vrijeme kako biste bili sigurni da ste donijeli najbolju odluku. Prije samog plaćanja mora vam biti prikazana konačna cijena i slobodno možete odustati ako vam ne odgovara. Stoga, odaberite željene letove i nastavite s rezervacijskim procesom do dijela u kojemu se biraju prtljaga i ostale usluge, tada ćete moći znati koliko ćete na kraju platiti.

Kod tradicionalnih prijevoznika stvari su uglavnom mnogo jasnije i mnogo je manje gnjavaže oko odabira idealne kombinacije. Zato su njihove akcije obično vrlo povoljne, jer uključuju sve dodatne usluge i k tome slijećete na glavne gradske luke.

Potragu za letovima možete početi korištenjem naše tražilice za uspoređivanje ponude i cijena, a ako negdje 'zapnete' slobodno nam se obratite na Forumu. U rubrici Akcije redovito objavljujemo članke o akcijama zračnih prijevoznika, pa nas pratite kako biste na vrijeme uhvatili najjeftinije karte. Želimo vam puno sreće u potrazi za povoljnim letovima! :)