Objavljeno 26.04.19. 12:51

17 zanimljivih gradova u koje se jeftino leti iz Hrvatske

Pogledajte u koja sve atraktivna odredišta možete jeftino putovati iz Hrvatske.

Hrvatska je u posljednjih nekoliko godina dobila mnoštvo novih niskotarifnih linija, kojima je jeftino povezana s brojnim zanimljivim odredištima. Jeftino se tako može putovati u razne gradove, prije svega u europske države. Svojim cijenama i atraktivnim linijama posebno se ističe sljedećih pet niskotarifnih prijevoznika - Volotea, Vueling, EasyJet, Ryanair i Eurowings.

Odlučili smo izdvojiti neke od najzanimljivijih linija i napraviti pregled najjeftinijih karata za letove između hrvatskih zračnih luka i odabranih destinacija. Osim što smo gledali zanimljivost same destinacije, u obzir smo uzimali i gradove u koje se donedavno nije moglo toliko jeftino putovati, a inače su popularni među hrvatskim putnicima za putovanja kopnenim prijevozom. Ukupno se radi o poveznicama sa sljedećih 17 gradova: Atena, Barcelona, Beč, Dublin, Krakov, Lyon, Milano, Napulj, Nica, Nürnberg, Palermo, Prag, Rim, Salzburg, Strasbourg, Venecija i Ženeva.

U sljedećim tablicama nalazi se popis najjeftinijih linija za navedene gradove, s primjerima najnižih cijena za svaku od njih. Tablice su napravljene za svaki grad zasebno ili za skupinu gradova, s time da se sve cijene odnose na povratne karte.

Klikom na cijene označene zelenom bojom možete provjeriti i usporediti cijene na našoj tražilici letova. Klik na naziv linije odvest će vas na stranicu o odabranoj liniji, na kojoj se nalaze tražilica i detaljniji popis jeftinih karata za odabranu relaciju. Kao i inače kod ovakvih ponuda, navedene cijene vrijede u vrijeme objave članka i mogu se promijeniti u bilo kojem trenutku.

Napomena: Cijene označene zvjezdicom odnose se na EasyJetove letove. Napomenu o EasyJetovim cijenama pročitajte ispod tablice ili ovdje. U tablicama u ovom članku EasyJetove cijene izračunate su na primjeru dvije osobe koje kupuju povratne karte na istoj rezervaciji. Ako na istoj rezervaciji putuje više osoba, karte su i nešto jeftinije.

Povratne karte

U sljedećim tablicama navodimo primjere cijena povratnih karata. Cijena ovisi o trajanju boravka, a mi smo za navedene primjere odredili maksimalno trajanje boravka od 7-14 dana.

Letovi za Palermo (Sicilija), Rim i Napulj

U tablici su obuhvaćeni letovi za Palermo (Sicilija), Rim i Napulj iz sljedećih gradova:

Split, Zadar, Dubrovnik

Letovi za Nicu (Azurna obala) i Lyon

U tablici su obuhvaćeni letovi za Nicu (Azurna obala) i Lyon iz sljedećih gradova:

Split, Dubrovnik

Letovi za Prag i Krakov

U tablici su obuhvaćeni letovi za Prag i Krakov iz sljedećih gradova:

Zadar

Letovi za Atenu

U tablici su obuhvaćeni letovi za Atenu iz sljedećih gradova:

Dubrovnik

Letovi za Barcelonu

U tablici su obuhvaćeni letovi za Barcelonu iz sljedećih gradova:

Zagreb, Split, Dubrovnik

Letovi za Milano i Veneciju

U tablici su obuhvaćeni letovi za Milano i Veneciju iz sljedećih gradova:

Split, Zadar, Pula, Dubrovnik

Letovi za Dublin

U tablici su obuhvaćeni letovi za Dublin iz sljedećih gradova:

Split, Zadar, Dubrovnik

Letovi za Strasbourg i Ženevu

U tablici su obuhvaćeni letovi za Strasbourg i Ženevu iz sljedećih gradova:

Split, Pula, Dubrovnik

Letovi za Beč, Salzburg, Nürnberg

U tablici su obuhvaćeni letovi za Beč, Salzburg i Nürnberg iz sljedećih gradova:

Split, Zadar, Dubrovnik

* Cijene sa zvjezdicom odnose se na EasyJetove letove i u njih su uključeni porezi i osnovne naknade te administrativna naknada izračunata na primjeru dvije osobe koje kupuju povratnu kartu. Radi se o naknadi koja se plaća po transakciji i dijeli se na ukupan broj karata. Npr. ako dvije osobe putuju zajedno i kupe povratnu kartu, cijena svake jednosmjerne karte sadrži 5,25 eura (21 EUR / 4 = 5,25 EUR) naknade. Pretražujete li letove na našoj tražilici jeftinih letova, cijela administrativna naknada (21 EUR) odmah je uključena u cijenu, pa će cijena biti viša od cijene navedene u gornjim tablicama, no ako nastavite s rezervacijom do kraja, cijena će biti jednaka gore navedenoj ako kupujete povratne karte za dvije osobe, pa čak i niža ako kupujete karte za više osoba.

Smještaj

U sljedećoj su tablici navedeni datumi koji se nalaze u prethodnoj tablici za povratne karte, pa na jednostavan način klikom na 'Cijene' možete provjeriti cijene smještaja za odabrano odredište i zadano vrijeme boravka.

Poželite li unajmiti automobil kako biste bolje upoznali odabrano odredište i okolicu, u sljedećoj tablici možete vidjeti primjer cijena najma. Klik na naziv mjesta odvest će vas na zasebnu stranicu o najmu automobila u odabranoj lokaciji, na kojoj možete koristiti tražilicu i usporediti ponude brojnih ponuđača.

Ostale zračne poveznice za naše gradove možete pogledati na stranicama zračnih luka, nove linije u rubrici Zračne poveznice s Hrvatskom, a na popisu jeftinih aviokarata možete pronaći brojne druge jeftine letove.

Tražite li povoljan smještaj, usporedite cijene na našoj tražilici smještaja.