Objavljeno 04.02.16. 13:26

Budimpešta - srednjoeuropska prijestolnica jeftinih letova

'Kraljica Dunava' poznata je po svojim prekrasnim znamenitostima, a posljednjih godina i po odličnoj ponudi jeftinih letova.
Budimpešta Budimpešta

Glavni mađarski grad svakako se svrstava među najljepše srednjoeuropske gradove te tako privlači brojne posjetitelje. No, Budimpešta se u posljednjih nekoliko godina nametnula i kao značajno čvorište zračnog prometa, prije svega onima koji žele putovati što povoljnije.

Iako su niskotarifni prijevoznici dugo prisutni u Budimpešti, do najvećih promjena dolazi početkom 2012. godine. Naime, tada je mađarski prijevoznik Malev obustavio promet na svim linijama, čime je zračna luka Budimpešta ostala bez više od 40 posto prometa. Činilo se tada da tu zračnu luku očekuju pad ili duga stagnacija, no stvari su se uskoro promijenile.

Brojni prijevoznici, prije svega Wizz Air i Ryanair, brzo su reagirali i povećali broj letova za Budimpeštu. Mreža odredišta izravno dostupnih iz mađarske prijestolnice sada je doista impresivna te se otamo može, primjerice, do Moskve, Reykjavika, Istanbula, Bakua, Dubaija itd. Sve je to dovelo do toga da je kroz ZL Budimpešta tijekom 2015. godine putovalo 10,3 milijuna putnika, značajno više od 8,9 milijuna ostvarenih 2011. godine, dok je Malev još poslovao.

Putnike svakako najviše veseli to što su karte za većinu linija za Budimpeštu vrlo povoljne te se nerijetko mogu kupiti za svega desetak eura, pa i manje, dok se na većini linija može putovati za vrlo povoljnih 20-40 eura. Letovi su u prosjeku skuplji tek za daleka odredišta, poput spomenutih Reykjavika ili Dubaija.

U sljedećoj tablici izdvojili smo dio Wizz Airovih i Ryanairovih linija za Budimpeštu za koje se karte trenutačno mogu kupiti po vrlo povoljnim cijenama. Klikom na cijene označene zelenom bojom možete provjeriti i usporediti cijene na našoj tražilici letova.

Naravno, navedene linije samo su dio poveznica s Budimpeštom na kojima možete povoljno letjeti. Više jeftinih letova za Budimpeštu možete pronaći na zasebnoj stranici ZL-e Budimpešta ili u članku Jeftini letovi iz Budimpešte. Jeftine karte za ostala odredišta možete pronaći na našoj tražilici letova.

Prometne poveznice između Hrvatske i Budimpešte možete pretražiti u rubrici Prijevoz.