Objavljeno 24.02.19. 19:30

Koliko koštaju najjeftinije karte za letove Hrvatska - Italija?

Ponuda jeftinih letova između Hrvatske i Italije sve je bolja.

Iako se i Hrvatska i Italija ubrajaju među turistički najzanimljivije europske države, dvije susjedne zemlje donedavno su ipak bile relativno skromno povezane zračnim prijevozom. Srećom, situacija se značajno promijenila u posljednjih 2-3 godine, pa je danas broj linija koje povezuju Lijepu Našu i Čizmu prilično velik.

Ljubitelje povoljnih putovanja posebno je razveselio dolazak niskotarifnih prijevoznika, pa tako između Hrvatske i Italije lete Volotea, Vueling, EasyJet i Ryanair. Navedeni prijevoznici hrvatske zračne luke povezuju s Milanom, Rimom, Venecijom, Napuljom, sicilijanskim Palermom i Barijem.

Potražili smo sve najjeftinije karte spomenutih prijevoznika za letove Hrvatska - Italija, pa su u sljedećoj tablici navedene najniže cijene za ukupno 13 linija i to za oba smjera - odlazni i povratni. Trenutačno je karte moguće pronaći već od desetak eura po smjeru. Klikom na cijene označene zelenom bojom možete provjeriti i usporediti cijene na našoj tražilici letova. Klik na naziv linije odvest će vas na stranicu o odabranoj liniji, na kojoj se nalaze tražilica i detaljniji popis jeftinih karata.

Napomena: Cijene označene zvjezdicom odnose se na EasyJetove letove. Napomenu o EasyJetovim cijenama pročitajte ispod tablice ili ovdje. U tablicama u ovom članku EasyJetove cijene izračunate su na primjeru dvije osobe koje kupuju povratne karte na istoj rezervaciji. Ako na istoj rezervaciji putuje više osoba, karte su i nešto jeftinije.

Iznad navedene jednosmjerne karte možete kombinirati u povratne karte te u sljedećoj tablici navodimo primjere cijena povratnih karata. Cijena ovisi o trajanju boravka, a mi smo za navedene primjere odredili maksimalno trajanje boravka od 10-14 dana.

* Cijene sa zvjezdicom odnose se na EasyJetove letove i u njih su uključeni porezi i osnovne naknade te administrativna naknada izračunata na primjeru dvije osobe koje kupuju povratnu kartu. Radi se o naknadi koja se plaća po transakciji i dijeli se na ukupan broj karata. Npr. ako dvije osobe putuju zajedno i kupe povratnu kartu, cijena svake jednosmjerne karte sadrži 5,25 eura (21 EUR / 4 = 5,25 EUR) naknade. Pretražujete li letove na našoj tražilici jeftinih letova, cijela administrativna naknada (21 EUR) odmah je uključena u cijenu, pa će cijena biti viša od cijene navedene u gornjim tablicama, no ako nastavite s rezervacijom do kraja, cijena će biti jednaka gore navedenoj ako kupujete povratne karte za dvije osobe, pa čak i niža ako kupujete karte za više osoba.

U Ryanairove osnovne cijene uključen je prijevoz jednog malog komada ručne prtljage (40 x 20 x 25 cm), dok se veća ručna prtljaga i predana prtljaga dodatno plaćaju. EasyJet također dodatno naplaćuje predanu prtljagu, ali u osnovnu cijenu uključena je ručna prtljaga bez težinskog ograničenja, maksimalnih dimenzija od 56 x 45 x 25 cm. Volotea i Vueling također naplaćuju predanu prtljagu, no nude besplatan prijevoz ručne prtljage mase do 10 kg i dimenzija do 55 x 40 x 20 cm.

Smještaj

U sljedećoj su tablici navedeni datumi koji se nalaze u prethodnoj tablici za povratne karte, pa na jednostavan način klikom na 'Cijene' možete provjeriti cijene smještaja za odabrano odredište i zadano vrijeme boravka.