Objavljeno 11.02.17. 19:08

Letovi iz Hrvatske za SAD već od 147,50 eura

Jednosmjerne karte za SAD trenutačno se mogu kupiti po vrlo niskim cijenama.
Norwegianov zrakoplov Norwegianov zrakoplov

Jedan od najvećih europskih niskotarifnih prijevoznika, Norwegian Air Shuttle, prije nekoliko godina uveo je povoljne prekooceanske letove. Radi se o letovima između sjeverne Europe i SAD-a, na kojima se letjelo po do tada nezamislivo povoljnim cijenama.

Norwegian je u međuvremenu proširivao ponudu, koju iskoristiti mogu i putnici koji u SAD žele s hrvatskih zračnih luka. Naime, Norwegian prodaje i karte za letove s presjedanjem u nekoj od luka iz kojih izravno polaze za Ameriku, pa se tako, primjerice, jednosmjernu kartu za let iz Dubrovnika do Bostona može kupiti već od sjajnih 147,50 eura.

U sljedećoj tablici možete vidjeti popis s primjerima trenutačno najjeftinijih jednosmjernih karata za brojne letove Hrvatska - SAD. Klikom na cijene označene zelenom bojom možete provjeriti i usporediti cijene na našoj tražilici letova. Klik na naziv linije odvest će vas na stranicu o odabranoj liniji, na kojoj se nalaze tražilica i detaljniji popis jeftinih karata za odabranu relaciju.

Nažalost, Norwegian nudi vrlo malo letova za povratni smjer, pa je tu potrebno malo više kreativnosti. Tako se iz SAD-a Norwegianom može povoljno do Londona (npr. iz Bostona već od 110-146 eura), odakle se do Dalmacije različitim prijevoznicima može već od 20-40 eura.

Norwegian besplatno prevozi jedan veći komad ručne prtljage (do 55 x 40 x 23 cm) i jedan manji (do 25 x 33 x 20 cm), ukupne težine do 10 kilograma. Predana prtljaga dodatno se naplaćuje, u slučaju leta s presjedanjem naknada za torbu ili kofer mase do 20 kilograma iznosi 65 eura. Ako putujete u društvu i svatko ima svoju predanu prtljagu ili putujete sami i imate predanu prtljagu, navedena naknada znatno utječe na isplativost takvoga leta, pa vam se u nekim slučajevima može više isplatiti neki drugi prijevoznik. Najbolje ponude možete usporediti na sljedećim adresama: