Objavljeno 05.02.16. 15:12

Od Hrvatske do Švicarske već od 196 kuna, povratno od 376 kuna

Prijevoz autobusom sve je jeftiniji, a jedna od zemalja koje je iz Hrvatske moguće posjetiti po posebno povoljnim cijenama jest Švicarska.
Bellinzona Bellinzona

Riječki Autotrans prošlog je proljeća uveo novu poveznicu između Hrvatske i Švicarske, na kojoj se prometuje pet puta tjedno.

Točnije, radi se o liniji kojom su povezani Osijek, Đakovo, Slavonski Brod, Nova Gradiška, Zagreb, Karlovac i Rijeka s Bellinzonom, Luzernom, Zürichom i Baselom.

Autotrans je uvođenje te linije popratio promotivnom prodajom tzv. vikend-karata, kojima je drastično snizio cijene prijevoza između Hrvatske i Švicarske. Točnije, cijene su pale za otprilike 70 posto! Dobra je vijest da su cijene ostale slične sve do danas, pa se povratne karte mogu kupiti za 376 kuna, dok se jednosmjerne karte može kupiti za svega 196 kuna.

Po takvim superpovoljnim cijenama prodaje se samo dio karata na svakoj vožnji, no za sada su dostupne za mnoštvo polazaka. Do Švicarske se po navedenim cijenama može ih svih hrvatskih odredišta kroz koja linija prolazi, osim Rijeke.

Detaljnije informacije o voznom redu možete vidjeti u sljedećoj tablici:

Vozni red nove linije Hrvatska - Švicarska
2, 4-7 ↓ Postaja ↑ 2, 4-7
10:30 Osijek * 12:00
11:25 Đakovo 11:20
12:15 Slavonski Brod 10:30
13:00 Nova Gradiška 09:45
15:45 Zagreb 07:30
16:35 Karlovac 06:45
18:00 Rijeka 05:30
02:00 Bellinzona 21:30
04:00 Luzern 19:30
05:00 Zürich 18:30
06:00 Basel 16:30
* Autobus iz Osijeka kreće četvrtkom, subotom i nedjeljom, a ostale dane kreće iz Zagreba. Autobus iz Švicarske vozi do Osijeka utorkom, četvrtkom i petkom, a ostale dane putovanje završava u Zagrebu.

Cijene jednosmjernih i povratnih karata za različite relacije između Hrvatske i Švicarske možete provjeriti u sljedećoj tablici:

Cjenik za različite relacije na liniji Hrvatska - Švicarska
Linija Jednosmjerna već od Povratna već od
Osijek - Bellinzona
Osijek - Luzern
Osijek - Zürich
Osijek - Basel
Đakovo - Bellinzona
Đakovo - Luzern
Đakovo - Zürich
Đakovo - Basel
Slavonski Brod - Bellinzona
Slavonski Brod - Luzern
Slavonski Brod - Zürich
Slavonski Brod - Basel
Nova Gradiška - Bellinzona
Nova Gradiška - Luzern
Nova Gradiška - Zürich
Nova Gradiška - Basel
Zagreb - Bellinzona
Zagreb - Luzern
Zagreb - Zürich
Zagreb - Basel
Karlovac - Bellinzona
Karlovac - Luzern
Karlovac - Zürich
Karlovac - Basel

Prikazane cijene odnose se na kupnju preko Autotransovog službenog web-mjesta (www), na kojemu se obračunava pet posto popusta za internetsku kupnju.

S obzirom na raspored polazaka, ovakve su cijene doista izvrsna prilika za jednodnevni izlet ili povoljno vikend-putovanje. Primjerice, putujete li u Zürich, ondje stižete u ranim jutarnjim satima te natrag krećete u 18:30, što znači da imate gotovo cijeli dan za razgledavanje i upoznavanje odabranog odredišta, a ako idete u predivne Luzern ili Bellinzonu imat ćete još više vremena na raspolaganju. Naravno, odlučite li negdje prespavati, vremena imate mnogo više, pa čak i ako se odlučite za samo jedno noćenje.

Povoljan smještaj u Švicarskoj možete potražiti i na našoj tražilici smještaja.