Autobusni kolodvor (AK) Beč Erdberg

Autobusni kolodvor (AK) Beč Erdberg - provjerite vozne redove, cijene karata, kontaktne podatke i ostale informacije za ovaj kolodvor.
AdresaErdbergstraße 200 A, 1030 WienTelefon+43 (0)900 128 712

Autobusni kolodvor za međunarodne polaske u Beču najveći je bečki autobusni kolodvor. Koriste ga domaći prijevoznici - Blaguss, Eurolines i Westbus, ali i mnogi strani prijevoznici, poput naših Croatia Busa ili AP Varaždina. S obzirom da je željeznički prijevoz u Austriji mnogo popularniji od autobusnog, AK Beč najviše se koristi za prijevoz prema srednjoeuropskim i istočnoeuropskim odredištima.

Kolodvor obuhvaća 18 perona, a uz njih se nalazi i mala upravna zgrada, u kojoj se nalaze prodajni šalteri, čekaonica, zahodi, lockeri, bankomat te nekoliko automata za napitke i grickalice. Zgrada je otvorena od 06:30 do 21:00 i u tom razdoblju možete kupiti karte na šalterima ili besplatno potvrditi rezervaciju ako ste povratnu kartu kupili u Hrvatskoj. Iako je povremeno moguće putovati i bez rezervacije, u slučaju popunjenog busa prednost imaju putnici koji je imaju, dok će osobe bez potvrđenog sjedala morati napustiti bus te vam stoga svakako preporučujemo potvrđivanje rezervacije.

Lokacija

Autobusni kolodvor za međunarodne polaske u Beču smješten je u jugoistočnom dijelu grada, na adresi Erdbergstraße 200 A (1030 Wien). Odmah uz kolodvor nalazi se postaja podzemne željeznice Erdberg. Navedena postaja nalazi se na liniji U3 te je od Stephansplatza (središnjeg trga na kojem se nalazi Katedrala) udaljena svega šest stajališta, odnosno desetak minuta vožnje.

Pokraj kolodvora nalazi se i Park & Ride garaža, u kojoj možete ostaviti svoje vozilo.

Upišite mjesto iz kojeg želite krenuti ili u koje želite doći (npr. Zagreb, Sardinija ili Austrija)