Autobusni kolodvor (AK) Zagreb

Autobusni kolodvor (AK) Zagreb - provjerite vozne redove, cijene karata, kontaktne podatke i ostale informacije za ovaj kolodvor.
AdresaAvenija Marina Držića 4, 10000 ZagrebTelefon060 313 333 / 01 6112 789

Autobusni kolodvor Zagreb (AKZ) najprometniji je hrvatski autobusni kolodvor, pa i mnogo šire. Otvoren je 17. studenog 1961. na današnjem Langovom trgu, a na današnju lokaciju premješten je već 4. srpnja 1962. godine. Nova kolodvorska zgrada otvorena je u srpnju 1987. Zagrebački autobusni kolodvor svakodnevno koriste tisuće putnika, a najveći promet je, očekivano, tijekom ljetnih mjeseci. Od 2014. godine AKZ je uveo internetsku prodaju karata, čime je putnicima značajno olakšao planiranje putovanja. U kolodvorskoj zgradi nalazi se i mnoštvo prodajnih šaltera, kao i uredi prijevoznika.

Kolodvor obiluje različitim sadržajima, pa se tako ondje nalazi nekoliko manjih prodavaonica (Kraš, Konzum itd.), pekara (Dubravica), ljekarna, kiosci, kafići, zalogajnice itd. Na Kolodvoru svoj ured ima i Turistička zajednica grada Zagreba. Na raspolaganju putnicima stoje zahod i garderoba (5,00 kn po satu i po komadu prtljage za prvih četiri sata, 2,50 kn za svaki sljedeći sat). Svakako treba spomenuti i da je kolodvor prilagođen osobama s poteškoćama u kretanju.

Lokacija

Autobusni kolodvor Zagreb nalazi se uz Aveniju Marina Držića, blizu samog središta grada, između križanja Avenije s Branimirovom i Vukovarskom ulicom. Lako je dostupan tramvajskim prijevozom i to sljedećim linijama: 2, 5, 6, 7 i 8. Koristite li linije broj 3 i 13, možete sići na križanju Vukovarske i Držićeve, odakle vas do kolodvora dijeli tek 4-5 minuta hoda. Tramvajem vožnja do Glavnog željezničkog kolodvora traje oko pet minuta, a do Trga bana Jelačića dvostruko dulje.

Oko AKZ-a nalazi se nekoliko parkirališta. Dolazite li iz smjera Branimirove ulice, prije samog Kolodvora nalazi se kolodvorski parking s 90-ak mjesta. Za taj parking ne vrijede zonski 'pokazi' te se zasebno naplaćuje (7,00 kn po satu ili 84,00 kn za dnevnu kartu). Ispred samog kolodvora, na zapadnoj strani Držićeve, nalazi se nekoliko parkirnih mjesta, no ona se koriste isključivo za kratka zaustavljanja (ukrcaj i iskrcaj putnika). Na istočnoj strani Držićeve (preko puta Kolodvora), nalazi se još jedan veliki parking, za koji vrijedi gradski sustav naplate i koji pripada prvoj parkirnoj zoni.

Upišite mjesto iz kojeg želite krenuti ili u koje želite doći (npr. Zagreb, Sardinija ili Austrija)

Pages