Zračna luka (ZL) London Stansted (STN)

Zračna luka (ZL) London Stansted (STN) - provjerite poveznice s ovom zračnom lukom, cijene karata, položaj na karti i ostale informacije.
Tražilica letova Rent-a-car Lokacija InfoPopis linija
Jednosmjerno
Povratno
↓ U tablici ↓ se prikazuju primjeri povoljnih letova između mjesta London Stansted (STN) i mnogih odredišta. Želite li vidjeti više primjera jeftinih avio karata za određeni grad ili državu, poslužite se ↑ okvirom za pretraživanje ↑.

Rent-a-car

Mjesto preuzimanja
Mjesto povrata
Preuzimanje
Povrat
Vrijeme preuzimanja
Vrijeme povrata
Dob vozača

Lokacija

Tražilica letova Jeftini letovi Lokacija Javni prijevoz Parking Statistika Popis linija

Zračna luka London Stansted jedna je od najprometnijih u Ujedinjenom Kraljevstvu i treća po ostvarenom prometu na londonskom području (nakog Heathrowa i Gatwicka). Stansted je velika Ryanairova baza, a koriste ga i drugi poznati niskotarifni prijevoznici. Osim za posjet Londonu, odličan je odabir i ako namjeravate posjetiti Cambridge, s obzirom da je od svih londonskih zračnih luka upravo Stansted najbliži tom poznatom sveučilišnom središtu.

Zračna luka London Stansted nalazi se kod mjesta Stansted Mountfitchet u Essexu, 60-ak kilometara vožnje sjeveroistočno od središta Londona.

Javni prijevoz do Zračne luke London Stansted

Terravision (autobusi)
Terravision (www) svojim autobusima povezuje ZL London Stansted sa središtem Londona.
Linija A50 vozi između Stansteda i postaje London Victoria Station, a karte se mogu kupiti već od 9 GBP. Vožnja traje 75 minuta. Za ovu liniju na Victoriji se koristi stajalište br. 2 (N°2, Bulleid Way, Victoria).
Linija A51 također vozi između Stansteda i postaje London Victoria, ali se putem staje na postajama Bromley By Bow, Liverpool Street i Finsbury Square. Karte se mogu kupiti već od 8 GBP. Vožnja do Liverpool Streeta traje 55 minuta. Za ovu liniju na Victoriji se koristi stajalište br. 9 (N°9, Buckingham Palace Road, Victoria).
Linija A52 vozi između Stansteda i postaje London Stratford (putem se staje i na postaji Redbridge), a karte se mogu kupiti već od 6 GBP. Vožnja traje 40 minuta.
Polazi se svakih 20-30 minuta.
National Express (autobusi)
National Express svojim autobusima povezuje ZL London Stansted sa središtem Londona i drugim odredištima u Engleskoj.
Linija A6 povezuje ZL Stansted s postajom London Victoria, a putem staje na sljedećim postajama: Golders Green, Finchley Road, St John's Wood, Baker Street, Portman Square i Marble Arch. Vožnja do Victorije traje 80 minuta, a karte se mogu kupiti već od 12 GBP. Za internetske rezervacije treba se nadoplatiti 1,00 GBP administracijske naknade.
Linija A9 povezuje ZL Stansted s postajama Stratford i Liverpool Street. Karte se za vožnju do Stratforda mogu kupiti već od 6 GBP, a za Liverpool Street već od 10 GBP. Za internetske rezervacije treba se nadoplatiti 1,00 GBP administracijske naknade. Vožnja do Stratforda traje 50 minuta, a do Liverpool Streeta 75 minuta.
National Express izravno vozi i za brojna druga engleska odredišta, poput Birminghama, Nottinghama, Liverpoola, Cambridgea, Oxforda itd.
EasyBus (autobusi)
EasyBus svojim autobusima povezuje ZL London Stansted sa središtem Londona.
Linija EB6 povezuje ZL Stansted s postajom Baker Street (West End). Karte se mogu kupiti već od 2,00 GBP. Vožnja traje 75 minuta.
Linija EB7 povezuje ZL Stansted s postajom Old Street. Karte se mogu kupiti već od 2,00 GBP. Vožnja traje 60 minuta.
Stansted Express (vlakovi)
Stansted Express povezuje ZL London Stansted sa središtem Londona, odnosno postajom Liverpool Street.
Vlakovi voze svakih 15-ak minuta.
Vožnja traje oko 45 minuta.
Karte se mogu kupiti već od 8,00 GBP ako se karte kupe 30 ili više dana unaprijed ili već od 12,00 GBP za kupnju sedam ili više dana prije polaska.

Parking u Zračnoj luci London Stansted

Zračna luka London Stansted raspolaže s nekoliko parkirališta i više tisuća parkirnih mjesta.

Parkirališta su podijeljena po trajanju boravka i to na ona za kratke, srednje i duge boravke. Što je predviđeno trajanje boravka kraće, to je parkiralište bliže ulazu u Terminal. Za udaljenija parkirališta organiziran je besplatni autobusni prijevoz do Terminala.

Sve detalje i cijene možete provjeriti ovdje, a na istoj adresi možete i rezervirati parking.

Prometna statistika Zračne luke London Stansted

Provjerite kako se kreće broj putnika u ZL London Stansted.

Broj putnika po godini u ZL London Stansted
2004. 20.907.023
2005. 21.991.733
2006. 23.680.352
2007. 23.759.250
2008. 22.340.375
2009. 19.949.689
2010. 18.561.598
2011. 18.047.403
2012. 17.464.792
2013. 17.848.871

Izvor: UK Civil Aviation Authority

Popis izravnih linija za Zračna luka (ZL) London Stansted (STN)