Uvjeti korištenja portala Putovnica.net

Korištenjem bilo kojeg dijela portala Putovnica.net i svih njegovih dijelova, automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.

Svi materijali objavljeni na stranicama portala Putovnica.net zaštićeni su autorskim pravima te se bez izričitog pismenog odobrenja njegovih vlasnika ne smiju preuzimati, kopirati ni objavljivati djelomično ili u cijelosti, sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima Republike Hrvatske, a svako neovlašteno korištenje odmah će biti podložno tužbi. Uz kraće tekstualne isječke preuzete s portala Putovnica.net (do jednog odlomka), obavezno je navođenje poveznice (linka) na originalni članak:

ili početnu stranicu

npr. Preuzeto s: Putovnica.net.

Svi sadržaji portala objavljeni su u dobroj vjeri te ne možemo jamčiti apsolutnu točnost podataka na portalu. Putovnica.net ni u jednom slučaju ne može odgovarati za bilo kakvu štetu proizašlu primjenom nekog od sadržaja ili savjeta s web-mjesta www.putovnica.net. Prihvaćanje ograničenja naše odgovornosti u bilo kojem obliku nužan je uvjet za korištenje portala i njegovih usluga.

Za istinitost podataka u oglasima odgovara isključivo oglašivač. Putovnica.net nije odgovorna ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem trećih strana na svom portalu, odnosno korištenjem proizvoda i(li) usluga oglašivača. Zadržavamo pravo odbiti objavu oglasa bez obrazloženja. Naručitelj se odriče prava potraživati bilo kakvu naknadu štete zbog odbijanja objave oglasa.

Neke od poveznica na portalu Putovnica.net vode na stranice drugih web-mjesta i poduzeća. Te stranice nisu pod našom kontrolom te ni na koji način nismo odgovorni za njihov sadržaj i/ili posljedice nastale njihovim korištenjem.

Pristup portalu je slobodan i registracija nije nužna. Ako se registrirate, Putovnica.net maksimalno štiti privatnost korisnika i obvezuje se da privatne podatke dobivene od istih tijekom korištenja portala neće distribuirati dalje, osim uz izričitu dozvolu korisnika. Za točnost osobnih podataka, odgovarate isključivo Vi sami.

Zadržavamo pravo izmjene pravila i uvjeta korištenja portala i njegovih usluga u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave, a promjene stupaju na snagu čim se objave na stranicama www.putovnica.net.

Ako se ne slažete sa svim navedenim odredbama, molimo Vas da ne koristite usluge Putovnica.net-a i ne pristupate web stranicama www.putovnica.net.

Politika privatnosti

Kada koristite portal Putovnica.net, na vaše računalo ponekad se sprema mala tekstualna datoteka, tzv. kolačić (eng. 'cookie'). Taj dokument koristi se za unaprjeđenje portala, od prilagodbe sadržaja do ubrzavanja njegovog funkcioniranja. Napominjemo da se kolačići ne koriste za identificiranje osobe koja je posjetila portal, nego služe grupiranju podataka o anonimnim korisnicima.

Osim tih kolačića, na vaše računalo mogu se spremiti sljedeći kolačići:

Smještaj: Kada pretražujete smještaj, na vaše računalo spremaju se kolačići kako bi se sadržaj bolje prilagodio vašim interesima (npr. time vam se omogućuje zadržavanje odabrane valute kroz cijeli proces rezervacije, pamti se odabrano odredište ili datumi i sl.).

Letovi: Kada pretražujete letove, na vaše računalo spremaju se kolačići kako bi se sadržaj bolje prilagodio vašim interesima (npr. time vam se omogućuje zadržavanje odabrane valute ili jezika kroz cijeli proces rezervacije, pamti se odabrano odredište ili datumi i sl.).

Društvene mreže: Na našem portalu na dijelu stranica nalaze se 'gumbi' za dijeljenje sadržaja preko društvenih mreža Facebook i Google Plus. Njihovi kolačići spremaju se na vaše računalo.

Također, Googleov oglašivački sustav AdSense koristi kolačiće na ovom portalu kako bi vam prikazivao oglase temeljene na vašim prijašnjim posjetima ovom ili drugim web-mjestima.

Radi se o tzv. DoubleClick kolačiću koji omogućuje da vam se prikazuju oglasi temeljeni na vašim interesima. Ako ne želite da vam se prikazuju oglasi temeljeni na iskazanim interesima, možete promijeniti svoje postavke u Googleovom Upravitelju postavki oglasa (Ads preference manager). Više o toj temi možete pročitati ovdje.

U sklopu AdSensea, mogu vam se prikazivati i oglasi iz partnerskih oglašivačkih mreža. Ako ne želite da vam se na računalo spremaju njihovi kolačići, možete isključiti oglase temeljene na interesima na www.networkadvertising.org.

Za mjerenje posjećenosti Portala koristimo servis Google Analytics. U sklopu te usluge, koristimo uslugu 'Demographics and Interest Reporting' preko DoubleClick kolačića. Više o toj temi možete pročitati ovdje, a DoubleClickove kolačiće možete isključiti ovdje. Uslugu 'Demographics and Interest Reporting' koristimo kako bismo bolje prilagodili sadržaj portala interesima čitatelja ili je možemo koristiti za bolje prilagođene oglase. Napominjemo da su podatci koji se kroz nju mogu dobiti, poput spola ili interesa čitatelja, u grupnom obliku, odnosno ne koristimo ih i nemamo ih namjeru koristiti kako bismo pojedinačno identificirali čitatelje.

Nastavkom pregledavanja stranica portala Putovnica.net, smatra se da se slažete s korištenjem kolačića.