Belgijski nacionalni zračni prijevoznik, Brussels Airlines, najavio je nekoliko novih poveznica za sljedeću godinu, među kojima je i ona između hrvatskog bisera Dubrovnika i glavnog belgijskog grada Bruxellesa.

Letovi kreću 25. travnja 2014. i održavat će se do 3. listopada 2014. Isprva će se letjeti svake subote, a od 16. lipnja prelazi se na raspored od dva leta tjedno te će se letjeti utorkom i subotom.

Rezervacije su već otvorene te se jednosmjerne karte mogu kupiti već od 55,62 eura, a povratne karte već od 109 eura, što je doista povoljno za tradicionalnog prijevoznika. U cijenu je uključena ručna prtljaga dimenzija do 55 x 40 x 23 cm i težine do 12 kilograma, a besplatno možete ponijeti i još jedan manji komad prtljage, poput ručne torbice, priienosnog računala, fotoaparata i kišobrana.

Doplatite li 15 eura po smjeru, možete ponijeti i jedan komad predane prtljage težine do 23 kilograma.

Za Dubrovnik je posljednjih mjeseci već najavljeno nekoliko novih linija - za Amsterdam, Bordeaux, Leipzig i Nicu, a prije tjedan dana najavljena je i mogućnost uvođenja Aegeanove poveznice s Atenom, no karte za tu liniju još uvijek nije moguće rezervirati te ćemo potvrdu o spomenutoj liniji objaviti tek kada rezervacije budu moguće.

Na liniji Dubrovnik - Bruxelles već lete dva prijevoznika - Jetairfly i Thomas Cook Airlines. Njihove najniže cijene iznose 40 i 50 eura po smjeru te su oba prijevoznika nešto darežljivija od Brussels Airlinesa kada je riječ o težini besplatne prtljage, no većina cijena znatno im je viša od spomenutih najnižih cijena.