Objavljeno 27.07.17. 09:57

Croatia Airlines od danas ima niže cijene: povratne karte za Prag već od 90, za München od 99 eura

Hrvatski nacionalni zračni prijevoznik uveo je novu tarifu i snizio cijene svojih karata.
Croatia Airlines Croatia Airlines

Croatia Airlines (www), hrvatski nacionalni zračni prijevoznik, uveo je novu tarifu, kojom će znatno pojeftiniti karte za prijevoz na svojim letovima.

Radi se o tarifi nazvanoj FlyEasy, koja se od ostalih tarifa prije svega razlikuje po tome što ne uključuje predanu prtljagu. U odnosu na druge tarife, nešto su skuplje i promjene karte, dok su ostale pogodnosti uglavnom nepromijenjene. Tako su u cijenu uključeni besplatna rezervacija sjedala, ručna prtljaga dimenzija do 55 x 40 x 20 cm i teška do osam kilograma te obrok i piće na međunarodnim letovima.

Ako uzmete kartu po FlyEasy tarifi i ipak poželite ponijeti predanu prtljagu, platit ćete je po sljedećim cijenama:

Letovi unutar Hrvatske: 80 HRK + PDV po smjeru
Međunarodni letovi: 30 EUR po smjeru

Koliko su karte pojeftinile?

Provjerili smo najniže cijene na nekoliko zanimljivih međunarodnih i domaćih linija te ih usporedili s najnižim cijenama prije uvođenja nove tarife. Prema trenutačno dostupnim cijenama, karte su u sklopu nove tarife FlyEasy na međunarodnim letovima niže 300 kuna, odnosno 40 eura za povratne karte, dok su za domaće letove jeftinije 62,50 kuna po smjeru.

Takvo je pojeftinjenje cijene karata za neke linije spustilo na vrlo privlačne razine. Tako se, primjerice, na liniji Zagreb - Prag može letjeti već od 90 eura, na poveznici Rijeka - München od 99 eura, a na liniji Dubrovnik - Nica od 119 eura. U udaljeniji Lisabon iz Zagreba se može već od 157 eura, a ista cijena vrijedi i za Oslo. Tri nova odredišta - Helsinki, Sankt Peterburg i Stockholm dostupni su tek za nešto više - 159 ili 160 eura.

Usporedbu prethodno najnižih cijena i trenutačno najnižih cijena možete vidjeti u sljedećoj tablici.

Usporedba najnižih cijena Croatia Airlinesovih karata prije i nakon uvođenja tarife FlyEasy
Povratne karte
LinijaPrijeSada
Zagreb - Prag129 EUR90 EUR
Rijeka - München159 EUR99 EUR
Dubrovnik - Nica159 EUR118 EUR
Zagreb - Oslo199 EUR157 EUR
Zagreb - Lisabon199 EUR157 EUR
Zagreb - Helsinki199 EUR159 EUR
Zagreb - Sankt Peterburg199 EUR159 EUR
Zagreb - Stockholm199 EUR160 EUR
Jednosmjerne karte
OpisPrijeSada
Letovi unutar Hrvatske280 HRK216 HRK

U sljedećoj tablici možete vidjeti popis prethodno navedenih Croatia Airlinesovih izravnih poveznica za Hrvatsku, s pripadajućim najnižim cijenama povratnih karata za svaku od linija. Klikom na cijene označene zelenom bojom možete provjeriti i usporediti cijene na našoj tražilici letova. Klik na naziv linije odvest će vas na stranicu o odabranoj liniji, na kojoj se nalaze tražilica i detaljniji popis jeftinih karata za odabranu relaciju.

Napomena: za liniju Sankt Peterburg najniže bi cijene povratnih karata trebale iznositi 159 eura, no najniža cijena koju smo za sada uspjeli pronaći iznosi 177 eura.

Kao što smo već naveli, pojeftinile su i karte za letove unutar Hrvatske te u sljedećoj tablici možete vidjeti dva primjera povoljnih karata.

Cijene i raspoloživost Croatia Airlinesovih letova možete provjeriti na službenim stranicama.