Objavljeno 13.08.13. 11:16

Dva izletnička vlaka za ljubitelje piva - Pivo express Daruvar i Renesansni Pan express

Posljednje dvije subote u kolovozu 2013. godine HŽ Putnički prijevoz uvodi dva izletnička vlaka za odlazak do Daruvara i Koprivnice, kojima će putnici moći posjetiti manifestacije Dani piva i Renesansni festival.
Glavni kolodvor u Zagrebu

HŽ Putnički prijevoz u suradnji sa Pivovarom Daruvar organizira u subotu, 24. kolovoza 2013. godine, poseban izletnički vlak 'Pivo express Daruvar' na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Daruvar i natrag, koji će voziti na daruvarsku manifestaciju Dani piva 2013.

Za navedeni vlak HŽ Putnički prijevoz će na blagajnama zagrebačkog Glavnog kolodvora ispostavljati dvosmjerne prijevozne karte u pretprodaji ili na sam dan putovanja po cijeni od 100 kuna. Vrijedi svakako spomenuti da je u cijenu prijevozne karte uračunata i konzumacija piva i jela u Daruvaru, a bon za konzumaciju podiže se u prostorijama Pivovare Daruvar nakon dolaska vlaka. Ako putnik-izletnik kupuje kartu u vlaku, cijene karata ostaju iste kao i na blagajnama, s time da u tom vlaku ne vrijede nikakve druge osnove za korištenje povlastice, priopćile su Hrvatske željeznice.

Izletnički vlak polazi iz Zagreba u 13:34 i dolazi u Daruvar u 16:39 sati, a povratak iz Daruvara je u 03:00 sata s dolaskom na Zagreb GK u 5:51 sati.

↓ Polazak iz Zagreba ↓ ↓ Postaja ↑ ↑ Polazak iz Daruvara ↑
13:34 Zagreb 05:51
16:39 Daruvar 03:00

Vikend kasnije, u subotu 31. kolovoza 2013. godine, izletnički vlak 'Renesansni Pan express' vozit će na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Koprivnica i natrag na Dan otvorenih vrata pivovare Carlsberg Croatia-Panonske pivovare te na Renesansni festival.

Izletnički vlak polazi iz Zagreba u 10:32 i dolazi u Koprivnicu u 11:32 sati. Povratak vlaka iz Koprivnice je u 21:08 s dolaskom na Zagreb GK u 22:13 sati. Za navedeni vlak prijevoz putnika je besplatan.

↓ Polazak iz Zagreba ↓ ↓ Postaja ↑ ↑ Polazak iz Koprivnice ↑
10:32 Zagreb 22:13
11:32 Koprivnica 21:08

Dan otvorenih vrata pivovare Carlsberg Croatia održat će se tijekom Renesansnog festivala, u subotu 31. kolovoza 2013. godine. Pivovarci će putnike-izletnike vlaka dočekati s osvježavajućim Panom i Tuborgom te ih povesti u obilazak pivovare, kako bi im približili proizvodnju popularnog pića. Nakon razgleda pivovare, svi će biti prevezeni na Renesansni festival.

Glavna tema ovogodišnjeg Renesansnog festivala bit će pivarstvo, gdje će se posjetiteljima vjerno dočarati proces proizvodnje piva na srednjovjekovni način. Koristiti će se alati i rekviziti karakteristični za spomenuto razdoblje te će se po drevnoj srednjovjekovnoj koprivničkoj recepturi proizvoditi pivo od koprive. Osim što će posjetitelji moći aktivno sudjelovati u postupku proizvodnje piva, moći će i kušati magični eliksir od hmelja i koprive.