Objavljeno 13.12.13. 09:09

Etihad Regional kreće s linijom Zagreb - Rim od ožujka 2014. godine

Nakon što je prošlog mjeseca Etihad Airways, nacionalni prijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, preuzeo trećinu udjela u švicarskom Darwin Airlineu i preimenovao ga u Etihad Regional, saznali smo i kad kreću prvi letovi na najavljenoj liniji između Zagreba i Rima.
Zrakoplov Zrakoplov

Tako će zrakoplovi Etihad Regionala prvi put sletjeti na zagrebačku zračnu luku (ZAG) 30. ožujka 2014. godine i letjet će prema rimskoj zračnoj luci Fiumicino (FCO) četiri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Na navedenoj liniji prometovat će zrakoplovi Saab 2000 s 50 sjedala.

Trenutačne cijene jednosmjernih karata s polaskom iz Zagreba kreću se već od 52,92 eura (za prva dva polaska), dok većina karata košta 67,92 eura. Ako kupujete povratnu kartu, cijena vožnje u suprotnom smjeru (Rim -> Zagreb) iznosi 77,81 eura. U tu cijenu, odnosno tarifu Economy uključena je prtljaga do 23 kilograma sa zbrojem dimenzija putničke torbe do 158 centimetara, dok je za ručnu prtljagu dopuštena torba dimenzija 56x45x25 centimetara i težine do osam kilograma. Za rezervaciju putem internetskih stranica naplaćuje se nadnada od pet eura.