Objavljeno 03.03.14. 20:57

Etihad Regional ukinuo liniju za Zagreb i prije prvog polijetanja za Rim

Iako se još u studenom prošle godine najavljivala, a u prosincu i potvrdila vijest o uvođenju nove Etihad Regionalove linije Zagreb - Rim, nažalost, ukinuta je i prije nego što su krenuli prvi letovi.
Zrakoplov Zrakoplov

Naime, 17. studenog 2013. godine, Etihad Airways, nacionalni prijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, objavio je preuzimanje trećine udjela u švicarskom prijevozniku Darwin Airlineu i njegovo preimenovanje u Etihad Regional te uvođenje nekoliko novih linija, između kojih je bila i ona između glavnog hrvatskog i talijanskog grada.

Par tjedana kasnije, informacija o uvođenju dotične poveznice je i službeno potvrđena, a prvi zrakoplov je trebao sletiti na zagrebačku zračnu luku 30. ožujka ove godine, no otprije tri dana na službenim stranicama Etihad Regionala više nije moguće rezervirati karte za liniju između Zagreba i Rima, niti se Zagreb više nalazi na popisu odredišta do kojih ovaj prijevoznik leti.

Iako su se cijene povratnih karata kretale oko 1100 kuna, svi putnici iz Zagreba koji žele vidjeti vječni grad to će i dalje moći učiniti jedino zrakoplovima Croatia Airlinesa, ali ako 'potegnete' do Rijeke, sa zračne luke na otoku Krku do Rima možete tijekom ljetnih mjeseci letjeti zrakoplovima Blue Panorame do rimske zračne luke Fiumicino po cijeni od oko 800 kuna za povratnu kartu.