Objavljeno 06.06.16. 21:18

FlixBus službeno ušao u Hrvatsku i najavio širenje poslovanja

Njemački FlixBus predstavio je svoje planove za širenje poslovanja u Hrvatskoj.
FlixBusov autobus FlixBusov autobus

Njemački autobusni operator FlixBus (www), prepoznatljiv po svojim zelenim autobusima, otvorio je podružnicu u Zagrebu, čime glavni grad Lijepe Naše u FlixBusovom sustavu postaje važno čvorište za srednju i istočnu Europu. U suradnji s četiri hrvatska prijevoznika - Brioni Pula, Prijevoz Knežević, Slavonija Bus i Vincek prijevoz - Flixbus će tako uskoro početi uvoditi brojne nove linije, kako međunarodne, tako i domaće.

Za sada su najavljene ili 'pojačane' sljedeće međunarodne linije:

Nove, postojeće ili 'pojačane' FlixBusove linije
Linija Učestalost polazaka Početak prometovanja
Rijeka - Salzburg 1x dnevno 16. lipnja
Split - München 1x dnevno 16. lipnja
Vinkovci - Frankfurt 1x dnevno 14. srpnja
Vukovar - Stuttgart 1x dnevno 14. srpnja
Zagreb - Beč 5x dnevno 16. lipnja
Zagreb - Ljubljana 5x dnevno 16. lipnja
Zagreb - Milano 1x dnevno 12. svibnja
Zagreb - München 4x dnevno 16. lipnja

No, širenju tu nije kraj:

'Na jesen nas čekaju novi izazovi, te Hrvatsku nastavljamo povezivati i s ostalim susjednim državama, odnosno sa Švicarskom, Češkom, Slovačkom i BiH, a pokrenuti ćemo i nekoliko domaćih linija te tako povezati gradove Hrvatske međusobno.' - izjavio je Dean Čebohin, FlixBusov direktor razvoja poslovanja za prostor srednje i istočne Europe.

FlixBus očito ima velike planove za Hrvatsku, a što su nam sve pripremili očito ćemo saznati uskoro.

Spomenimo i da inovativni operator, koji poslovanje temelji na kombinaciji vlastitog prijevoza i prijevoza u suradnji s drugim prijevoznicima, cijene često mijenja, ovisno o popunjenosti. Iz tog razloga, karte su povoljnije ako ranije isplanirate putovanje, a najjeftinije jednosmjerne karte za navedene linije stoje devet eura.

U tu je cijenu uključena besplatna prtljaga, mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska bez naplate, besplatna internetska veza, mogućnost kupovine napitaka i grickalica u autobusu itd.

S obzirom da niti konkurencija ne spava te radi na poboljšanju usluge, tržište autobusnog prijevoza u Hrvatskoj očito je u zanimljivom razdoblju, što bi putnicima u konačnici trebalo donijeti bolju ponudu i niže cijene.

Oznake:
FlixBus