Objavljeno 14.09.17. 10:51

Grčki prijevoznik uvodi izravne letove između Zagreba i Atene, krenula prodaja karata

Grčki prijevoznik Aegean Airlines uvest će izravne letove između dva glavna grada.
Atena Atena

Grčki zračni prijevoznik Aegean Airlines iduće godine svojim zrakoplovima povezivat će dva glavna grada - Zagreb i Atenu.

Na toj će liniji prometovati od 14. svibnja 2018. i to tri puta tjedno - ponedjeljkom, srijedom i subotom. Za letove će se koristiti Bombardierovi zrakoplovi DHC-8 400 (Dash) Aegeanove podružnice Olympic Air. Letovi traju oko dva sata i 30 minuta.

Aegean je omogućio i kupnju karata za navedenu liniju. Cijene su trenutačno vrlo visoke te povratne karte koštaju nešto više od 480 eura, pa nam preostaje nadati se da će cijene s vremenom ipak biti spuštene na niže razine.

Spomenute cijene odnose se na tarifu GoLight te uključuju jedan komad besplatne ručne prtljage težine do osam kilograma i dimenzija do 56 cm x 45 cm x 25 cm. Za predanu prtljagu potrebno je nadoplatiti 20 eura, što omogućuje unošenje kofera ili torbe do 23 kilograma težine. Promjene karata nisu dopuštene.

S obzirom na navedene cijene, trenutačno su jeftiniji letovi s presjedanjem, pri čemu su posebno zanimljivi Croatia Airlinesovi letovi iz Dubrovnika. Naime, s presjedanjem u Dubrovniku let Zagreb - Atena može trajati tek nešto dulje od izravnog leta, a povratne karte mogu se kupiti već od 130-140 eura.

U sljedećoj tablici navodimo primjere najjeftinijih karata za liniju Zagreb - Atena. Klikom na cijene označene zelenom bojom možete provjeriti i usporediti cijene na našoj tražilici letova. Klik na naziv linije odvest će vas na stranicu o odabranoj liniji, na kojoj se nalaze tražilica i detaljniji popis jeftinih karata za odabranu relaciju.