Objavljeno 21.08.18. 23:47

Hrvatska dobiva izravnu zračnu poveznicu sa SAD-om!

Među novim odredištima American Airlinesa našao se i jedan hrvatski grad.
Letovi Hrvatska - SAD Letovi Hrvatska - SAD

Najveći svjetski zračni prijevoznik - American Airlines - najavio je proširenje svoje mreže na tri nova europska odredišta. Do sada su takve vijesti uglavnom izazivale malo zanimanja kod hrvatskih putnika, no ovaj put stvari su drukčije. Naime, među tri nova odredišta je i jedan hrvatski grad - naš jadranski biser Dubrovnik!

O kojoj se liniji radi?

Hrvatska će tako nakon 28 godina opet biti izravno povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama, a riječ je o liniji Dubrovnik - Philadelphia. Radi se o najvećem gradu Pennsylvanije - savezne države koja na sjeveru graniči s državom New York, pa je tako New York City od Philadelphije udaljen svega dva sata automobilske vožnje.

Kad će se letjeti i kojim zrakoplovima?

Letovi su najavljeni za razdoblje od 7. lipnja do 27. rujna 2019. i to tri puta tjedno. Letjet će se zrakoplovima Boeing 767-300, kapaciteta 209 sjedala, pri čemu je 181 sjedalo u ekonomskom, a 28 sjedala u poslovnom razredu.

Kad će se moći kupiti karte?

Prodaja kreće u ponedjeljak, 27. kolovoza 2018.

Više o American Airlinesu

American Airlines leti za nešto manje od 350 odredišta u više od 50 država diljem svijeta te svakodnevno održavaju otprilike 6700 letova. American je i suosnivač udruženja zračnih prijevoznika Oneworld.

Philadelphia je njihovo najvažnije čvorište na sjeveroistoku SAD-a, a zanimljivo je da su ovog ljeta isti grad već povezali s Pragom i Budimpeštom, kao i Veneciju s Chicagom, pa dolaskom u Hrvatsku dodatno šire ponudu srednjoeuropskih i sredozemnih destinacija. Novi krug proširenja, uz Dubrovnik, zahvatio je i Berlin te Bolognu.

Pronađite jeftine karte

Dok krene prodaja karata za novu liniju, najjeftinije karte za letove za SAD (s presjedanjem), kao i za sve druge linije, možete pronaći na tražilici i popisu jeftinih letova. Primjere najjeftinijih karata za poveznice s Dubrovnikom možete vidjeti ovdje.