Objavljeno 04.02.15. 10:48

[INTERVJU] SkyGreece s izravnim letovima Zagreb - Toronto kreće 22. lipnja, karte uskoro u prodaji

Što možemo očekivati od SkyGreecea, novog zračnog prijevoznika, koji je jučer najavio izravne letove između Zagreba i Toronta? Razgovarali smo s članom SkyGreeceovog menadžmenta te vam prvi donosimo više informacija o prvoj redovnoj prekoatlantskoj poveznici s Hrvatskom.
Toronto Toronto

Jučerašnji je dan za hrvatski zračni promet bio vrlo zanimljiv i značajan. Započeo je objavom nove linije između Hrvatske i Makedonije, odnosno Splita i Skopja, što je druga izravna linija Croatia Airlinesa kojom povezuje te dvije države.

No, ono što je ipak privuklo znatno više pozornosti jest uvođenje prve redovne prekoatlantske linije za Hrvatsku. Točnije, na ljeto kreću letovi novog prijevoznika SkyGreecea na poveznici između Zagreba i Toronta te će tako Lijepa Naša izravno biti povezana s najmnogoljudnijim gradom u Kanadi i jednim od najvažnijih prometnih čvorišta u Sjevernoj Americi.

Tim povodom razgovarali smo s Denisom Codereom, zamjenikom glavnog komercijalnog direktora SkyGreecea.

G. Codere zaljubio se u Hrvatsku tijekom posjeta našoj obali prije nekoliko godina i raduje se početku letova između Zagreba i Toronta. Hrvatska je predivna zemlja, ali je Kanađanima manje poznata te im ujedno predstavlja najbolje skrivanu tajnu u Europi, kaže nam Codere i dodaje da računaju na brojne turiste koji žele upoznati Hrvatsku ili Kanadu, kao i na iseljenike koji će izravnom linijom biti bolje povezani sa svojim obiteljima.

Između Zagreba i Toronta letjet će se od 22. lipnja do drugog tjedna listopada. Točnije, prvi polazak iz Toronta planiran je u ponedjeljak, 22. lipnja, a iz Zagreba 24. lipnja 2015. Letjet će se jednom tjedno - iz Toronta se polijeće ponedjeljkom, dok je srijeda rezervirana za polaske iz Zagreba.

Na pitanje o mogućnosti produljenja razdoblja tijekom kojega lete za Zagreb, g. Codere za portal Putovnica.net odgovara da sve ovisi o interesu za novouvedenu liniju. Bude li toliko putnika, moguće je i uvođenje drugog leta u tjednu, kao i nastavak letova i nakon početka listopada. Letovi u zimskim mjesecima, ipak, ove su godine malo vjerojatni.

Točne će cijene biti poznate za nekoliko tjedana, kada kreće i prodaja, ali nova aviokompanija najavljuje pristupačne cijene. Nema smisla ulaziti na nova tržišta s preskupim kartama, putnicima želimo ponuditi dobru alternativu postojećim opcijama - pojašnjava Codere. Cilj je SkyGreecea imati raznoliku distribucijsku mrežu, pa će se karte, osim na njihovom web-mjestu, prodavati i preko turističkih agenata, touroperatora i ostalih posrednika. U cijenu će, kao i kod velike većine prekooceanskih prijevoznika, biti uključen prijevoz predane prtljage.

S obzirom da se ipak radi o letovima na vrhuncu sezone, svakako će biti zanimljivo vidjeti kako će se SkyGreece cjenovno postaviti.

Između Hrvatske i zračne luke Toronto Pearson prometovat će se Boeingom 767-300ER. Radi se o jednom od najprodavanijih svjetskih putničkih zrakoplova, koji u SkyGreeceovoj izvedbi može primiti 260 putnika. Sva će sjedala biti u ekonomskom razredu, no dio će putnika moći odabrati i premium uslugu.

Inače, novu aviokompaniju osnovalo je nekoliko Kanađana grčkog podrijetla, pa naziv i slogan - 'Legendarna grčka gostoljubivost od polijetanja do slijetanja' - nisu nimalo slučajni. SkyGreece je do sada ukupno najavio četiri linije: Zagreb - Toronto, Atena - Toronto, Atena - Montreal i Solun - Toronto.

Veselimo se zbog dobrog prijama na koji nailazimo u Hrvatskoj te se radujemo početku letova između Zagreba i Toronta, zaključuje Denis Codere. Mi ekipi SkyGreecea čestitamo na ulasku na naše tržište te im želimo puno uspjeha i novih linija, po mogućnosti što više onih za Hrvatsku! :)

Kako nam budu pristizale nove informacije o liniji za Toronto, tako ćemo o njima i pisati, a pratiti nas, osim preko samog portala, možete i preko naše Facebook stranice.