Objavljeno 02.10.09. 14:41

Jet2, Flyglobespan i Bmibaby uvode nove linije prema Dubrovniku

Jet2, britanski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik, u ljetni red letenja 2010. godine uvrstio je novu liniju između Dubrovnika i škotskog Edinburgha, koja će od 2. svibnja prometovati jednom tjedno i to nedjeljom. Do sad je Jet2 sezonskim letovima povezivao Dubrovnik sa zračnim lukama Belfast i Leeds/Bradford, a Split s Newcastleom, što će činiti i iduće godine.
Zrakoplov Zrakoplov

S druge strane, škotski Flyglobespan će srijedom, od 5. svibnja 2010., povezivati Dubrovnik i Aberdeen.

Još jedan britanski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik - Bmibaby, objavio je za ljeto sljedeće godine svoju prvu poveznicu prema Hrvatskoj. Radi se o liniji između Dubrovnika i Nottinghama (zračna luka East Midlands) koja će od 30. svibnja 2010. prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.

Na ovogodišnjem World Route Development Forumu, održanom prošlog mjeseca u Pekingu, predstavnici dubrovačke zračne luke obavili su niz sastanaka s predstavnicima prijevoznika koji, po njihovoj procjeni, imaju buduću perspektivu za uspostavu ili povećanje prometovanja prema našoj najjužnijoj županiji, objavljeno je na internetskim stranicama Zračne luke Dubrovnik.

To su S7 Airlines, Malev, Alitalia, Martinair, Turkish Airlines, Astraeus Airlines, Lufthansa, Aegean Airlines i Athens Airways, dok je najveći europski niskotarifni prijevoznik Ryanair zatražio sastanak radi ispitivanja mogućnosti skore uspostave letova prema Dubrovniku.