Objavljeno 21.07.15. 12:58

Katamaran između Zadra i Pule ipak plovi i ovog ljeta, krenula i linija Stari Grad - Pescara

Katamaran između Zadra i Pule ipak plovi i ove sezone, a svi koji brodom žele do Italije od prošlog vikenda mogu koristiti liniju za Pescaru.
SNAV-ov trajekt

Nakon što je 2014. godine ukinuta Jadrolinijina brzobrodska linija koja je povezivala Zadar i Pulu, a najavljivalo se da se na navedenoj ruti ne će ploviti niti ovoga ljeta, ipak je uspostavljena poveznica između dva navedena grada.

Radi se o katamaranu Linijske nacionalne plovidbe (LNP), koja će navedenu liniju održavati od 17. srpnja do 31. kolovoza 2015. Linijska nacionalna plovidba navedenu je liniju već održavala prije Jadrolinije, pa se ovim potezom vratila na poznat teren.

Plovi se ponedjeljkom, petkom, subotom i nedjeljom, pri čemu se iz Zadra kreće u 09:00, a iz Pule u 16:00. Detaljniji plovidbeni red i cijene možete provjeriti na sljedećoj stranici:

U subotu, 18. srpnja 2015., počelo se ploviti i na liniji za talijansku Pescaru, koju održava Snav. Radi se o poveznici s hvarskim Starim Gradom, pri čemu se putem staje u Hvaru ili Veloj Luci. Na liniji preko Hvara plovi se četiri puta tjedno, a na liniji preko Korčule plovi se dva puta tjedno. Detalje možete doznati na sljedećoj stranici: