Objavljeno 04.11.19. 09:25

Koje su sve nove linije za Hrvatsku do sada najavljene za 2020. godinu?

Jesen nam tradicionalno donosi brojne nove zračne poveznice, a iznimka nije niti ova godina.

Razdoblje nakon vrhunca ljetne sezone, prije svega od rujna do prosinca, već tradicionalno donosi nam najave brojnih novih zračnih poveznica. Hrvatska je tako posljednjih godina dobila desetke novih linija za brojna zanimljiva odredišta, pri čemu su svoje mreže posebno proširile jadranske zračne luke.

14 novih linija - Grčka, Sicilija, Apulija, Beč, Pariz, London itd.

Iznimka nije niti ovogodišnji kraj godine, koji nam skoro svakoga tjedna donosi poneku novu liniju. Ukupno su prijevoznici do sada najavili čak 14 novih poveznica s Hrvatskom, sve za pet obalnih gradova - Pulu, Rijeku (Krk), Zadar, Split i Dubrovnik. Za Zagreb i Osijek za sada nema najavljenih novih linija.

Popis zračnih prijevoznika koji su do sada najavili barem jednu novu liniju za Hrvatsku u 2020. prilično je velik te se radi o sljedećim aviokompanijama: Austrian Airlines, Jet2, Lauda (Laudamotion), Ryanair, SAS, Transavia, grupacija TUI i Volotea. Najaktivnija je svakako bila Volotea, s čak četiri nove linije, Ryanair i njegova tvrtka-kćer Lauda zajedno su uveli tri nove poveznice, Jet2 i TUI po dvije, a ostali prijevoznici najavili su po jednu novu liniju.

Gledano po odredištima, ponuda je bogata, pa nove linije obuhvaćaju gradove poput Palerma (Sicilija), Beča, Atene, Barija, Kopenhagena itd. Kako bi popis novih linija bio pregledniji, u sljedećim tablicama navedene su nove linije s primjerima povoljnih karata za oba smjera - iz Hrvatske u inozemstvo i iz inozemstvo u Hrvatsku. Tablice i opisi napravljeni su za svaki grad zasebno, s time da su prvo navedene jednosmjerne karte, dok su u nastavku navedene povratne karte.

Klikom na cijene označene zelenom bojom možete provjeriti i usporediti cijene na našoj tražilici letova. Klik na naziv linije odvest će vas na stranicu o odabranoj liniji, na kojoj se nalaze tražilica i detaljniji popis jeftinih karata za odabranu relaciju. Kao i inače kod ovakvih ponuda, navedene cijene vrijede u vrijeme objave članka i mogu se promijeniti u bilo kojem trenutku.

Jednosmjerne karte

Letovi iz/za Dubrovnik

Dubrovnik je dobio tri nove linije - za Beč (Lauda), Toulouse (Volotea) i jednu posebno atraktivnu poveznicu - sa sicilijanskim Palermom (Volotea). Sve su tri linije niskotarifne te se na njima može povoljno putovati.

Letovi iz/za Pulu

Pula je dobila dvije nove linije - za Bruxelles (TUI) i Pariz (Transavia).

Letovi iz/za Rijeku

Rijeka je dobila jednu novu liniju - za Frankfurt Hahn (Ryanair). Kako je irski prijevoznik tijekom 2019. Rijeku povezivao sa središnjom frankfurtskom zračnom lukom, a ta linija nije u prodaji za 2020., može se pretpostaviti da se radi se o svojevrsnoj promjeni linije, s time da će se ubuduće ipak slijetati u zračnu luku koja je udaljenija od centra Frankfurta.

Letovi iz/za Split

Split je dobio tri nove linije - za grčku Atenu (Volotea), Bari (Volotea) i Birmingham (TUI). Naravno, poveznica s Atenom privukla je velik interes putnika, ali Apulija i njen glavni grad Bari također su turistički vrlo zanimljivo i još uvijek, u usporedbi s ostatkom Italije, pomalo neotkriveno područje. U Apuliji vrijedi posjetiti mnoga mjesta, poput predivnog Leccea, kojeg ponekad nazivaju i Firencom talijanskog juga, slikovitog Gargana ili nadaleko poznatog Alberobella i njegovih kućica sa stožastim krovovima (trulli).

Putnike će sigurno razveseliti i što su otvorenje obje Voloteine linije pratile vrlo povoljne karte, koje su se mogle ili se još uvijek mogu kupiti već od 9,00 eura po smjeru. Karte za TUI-jevu liniju, pak, prilično su skupe, a letovi su rasporedom prilagođeni putnicima koji polaze iz Birminghama, pa ih nismo uključili u tablicu ispod ove napomene.

Letovi iz/za Zadar

Zadar je dobio čak pet novih linija. Jet2 još je na proljeće najavio nove linije za London (Stansted) i Manchester, što su ujedno i prve linije tog prijevoznika za Donatov grad. Kasnije se priključio SAS s linijom za Kopenhagen, dok su za Beč nove poveznice uvela dva prijevoznika - Austrian Airlines i Lauda (više).

Zanimljivo je da je Austrian zapravo preuzeo liniju druge članice Lufthansine grupacije - Eurowingsa, koji je austrijskom nacionalnom prijevozniku 'prepustio' nekoliko linija u austrijskom glavnom gradu. Promjenu prijevoznika prati i povećanje broja letova, pa će se oni umjesto dva puta tjedno održavati svakodnevno. S obzirom da Austrian Airlines trenutačno ne omogućuje internetsku kupnju karata za novu liniju, njihovi letovi Zadar - Beč nisu uključeni u tablicu s primjerima cijena ispod ove napomene.

Povratne karte

Osim iznad navedenih jednosmjernih karata, možete kupiti i povratne karte te u sljedećoj tablici navodimo primjere cijena povratnih karata za polaske iz Hrvatske. Cijena ovisi o trajanju boravka, a mi smo za navedene primjere odredili maksimalno trajanje boravka od 5-14 dana.

Letovi iz/za Dubrovnik

U tablici su obuhvaćene nove poveznice sa sljedećim gradovima:

Beč, Palermo i Toulouse

Letovi iz/za Pulu

U tablici su obuhvaćene nove poveznice sa sljedećim gradovima:

Bruxelles, Pariz

Letovi iz/za Rijeku

U tablici su obuhvaćene nove poveznice sa sljedećim gradom:

Frankfurt (Hahn)

Letovi iz/za Split

U tablici su obuhvaćene nove poveznice sa sljedećim gradovima:

Atena, Bari

Letovi iz/za Zadar

U tablici su obuhvaćene nove poveznice sa sljedećim gradovima:

Beč, Kopenhagen, London i Manchester

Smještaj

U sljedećoj su tablici navedeni datumi koji se nalaze u prethodnoj tablici za povratne karte, pa na jednostavan način klikom na 'Cijene' možete provjeriti cijene smještaja za odabrano odredište i zadano vrijeme boravka.

Namjeravate li u odredištu unajmiti automobil, u sljedećoj tablici možete vidjeti primjere povoljnih cijena rent-a-cara. Klik na naziv mjesta odvest će vas na zasebnu stranicu o najmu automobila u odabranoj lokaciji, na kojoj možete koristiti tražilicu i usporediti ponude brojnih ponuđača.

Ostale zračne poveznice za naše gradove možete pogledati na stranicama zračnih luka, nove linije u rubrici Nove zračne poveznice s Hrvatskom, a na popisu jeftinih aviokarata možete pronaći brojne druge jeftine letove.

Tražite li povoljan smještaj, usporedite cijene stotina tisuća smještajnih objekata na našoj tražilici smještaja.