Objavljeno 27.08.18. 12:35

Krenula prodaja karata za izravnu liniju Hrvatska - SAD

Američki prijevoznik počeo je prodavati karte za novu poveznicu.
Letovi Hrvatska - SAD Letovi Hrvatska - SAD

Kao što smo pisali prošlog tjedna, najveći svjetski zračni prijevoznik - American Airlines - najavio je proširenje svoje mreže na tri nova europska odredišta, među kojima je i jedan hrvatski grad - naš jadranski biser Dubrovnik!

Hrvatska će tako nakon 28 godina opet biti izravno povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama, a riječ je o liniji Dubrovnik - Philadelphia. Radi se o najvećem gradu Pennsylvanije - savezne države koja na sjeveru graniči s državom New York, pa je tako New York City od Philadelphije udaljen svega dva sata automobilske vožnje.

Letovi su najavljeni za razdoblje od 7. lipnja do 27. rujna 2019. i to tri puta tjedno. Iz Dubrovnika će se polijetati ponedjeljkom, srijedom i subotom, a iz Philadelphije utorkom, petkom i nedjeljom. Letjet će se zrakoplovima Boeing 767-300, kapaciteta 209 sjedala, pri čemu je 181 sjedalo u ekonomskom, a 28 sjedala u poslovnom razredu.

Danas je krenula i prodaja karata za najavljenu liniju te se one mogu kupiti od 893 USD naviše za povratnu kartu. U sljedećoj tablici navedeni su primjeri najjeftinijih povratnih karata koje smo pronašli za letove Dubrovnik - Philadelphia. Klikom na cijene označene zelenom bojom možete provjeriti i usporediti cijene na tražilici letova (s obzirom da je prodaja tek počela, Americanove cijene još uvijek ne pojavljuju se u usporedbi). Klik na naziv linije odvest će vas na stranicu o odabranoj liniji, na kojoj se nalaze tražilica i detaljniji popis jeftinih karata.

U cijenu najjeftinije tarife - Basic Economy - uključeni su osnovni porezi i naknade te ručna prtljaga dimenzija do 56 x 36 x 23 cm, a dopušteno je ponijeti i dodatni komad ručne prtljage - dimenzija do 45 x 35 x 20 cm. Predana prtljaga dodatno se plaća i to 60 USD za jedan kofer ili torbu teške do 23 kilograma. S obzirom na cijenu predane prtljage, dobra opcija može biti tarifa 'Main Cabin', koja za 90-ak dolara donosi besplatnu predanu prtljagu, odabir sjedala i ukrcaj prije putnika koji imaju karte u osnovnoj tarifi 'Basic Economy'.

Ostale zračne poveznice za naše gradove možete pogledati na stranicama zračnih luka, nove linije u rubrici Zračne poveznice s Hrvatskom, a na popisu jeftinih aviokarata možete pronaći brojne druge jeftine letove.

Tražite li povoljan smještaj, usporedite cijene na našoj tražilici smještaja.