Objavljeno 09.05.14. 17:21

Novosti u pomorskom prometu: dvije nove linije, dužobalni trajekt plovi i ove godine

Približava se turistička sezona, što znači da s prometovanjem kreće sve više brodskih linija. Osim što se počinje ploviti na sezonskim poveznicama, najavljene su dvije potpuno nove brzobrodske rute.
Jadrolinijin trajekt

Posljednjih desetak dana najavljen je početak plovidbe na nekoliko sezonskih linija, kao i uvođenje nekolicine potpuno novih poveznica.

Popularni dužobalni trajekt Rijeka - Split - Stari Grad - Korčula - Dubrovnik, na kojem je lani plovilo više od 40.000 putnika, Jadranom će krstariti i ove godine.

Plovidbeni red ostao je približno isti, ali je nažalost izbačena jedna postaja, a to je Sobra na Mljetu. No, za one koji nisu pristajali na Sobri, to donosi jednu pozitivnu promjenu, a to je nešto brža plovidba te tako primjerice vožnja od Korčule do Dubrovnika sada traje tri sata i 30 minuta, umjesto prijašnjih četiri sata i 30 minuta.

Ono što putnike zasigurno neće obradovati, jest porast cijena. Tako npr. putnička karta za palubni prijevoz na relaciji Korčula - Dubrovnik sada košta 130,00 kuna, umjesto prijašnjih 92,00 kuna, dok prijevoz automobila na istoj ruti sada košta 370,00 kuna, umjesto dosadašnjih 349,00 kuna.

Potvrđene su i dvije nove katamaranske linije, od kojih obje obuhvaćaju Split, Hvar i Korčulu. Prva je Jadrolinijina brzobrodska ruta Split - Hvar - Korčula, dok Kapetan Luka prometuje na nešto drukčijoj relaciji Split - Milna (Brač) - Hvar - Korčula - Dubrovnik.

S obzirom na popularnost poveznica između Splita i Hvara te česte zahtjeve za novim linijama za Dubrovnik, radi se o odličnim vijestima za sve obožavatelje hrvatskih otoka. Cijene vožnji na novim katamaranskim rutama još nisu objavljene, a objavit ćemo ih čim to učine i prijevoznici.

Plovidbene redove i cijene za sve brodske linije koje prometuju u hrvatskom dijelu Jadrana možete provjeriti u cjelini Brodski prijevoz, dok ostale prometne poveznice za hrvatska odredišta možete provjeriti pod Prijevoz.