Objavljeno 19.12.19. 19:43

Ovo je 37 novih zračnih poveznica s Hrvatskom u 2020. godini!

Svi koji vole putovati iduće će godine na raspolaganju imati zaista velik broj novih izravnih poveznica s hrvatskim zračnim lukama.
Primjeri cijena:
Dubrovnik / Pula / Rijeka / Split / Zadar / Auto

Kao i proteklih godina, razdoblje nakon vrhunca ljetne sezone donijelo nam je brojne najave novih zračnih poveznica. Početkom studenog pisali smo o do tada najavljenih 14 linija, no u međuvremenu je najavljeno više od 20 dodatnih poveznica za mnoštvo država, pa smo odlučili napraviti novi pregled.

37 novih linija - Grčka, Litva, Sicilija, Danska, Poljska, Apulija, Latvija, Francuska itd.

Tempo uvođenja novih linija koji su zadali krajem ljeta i početkom jeseni zračni prijevoznici dobrim su dijelom zadržali i u posljednjih 5-6 tjedana, pa su popisu iz prošloga članka dodali više od 20 novih poveznica. Posebnu je pozornost privukla prošlotjedna najava o ponovnom pretvaranju Zadra u bazu Ryanairove grupacije, što je Donatovu gradu donijelo čak 11 novih linija.

Ukupno je 12 prijevoznika do sada najavilo barem po jednu novu liniju za Lijepu Našu u 2020., a to su: Air Baltic, Austrian Airlines, EasyJet, Jet2, LOT, Qatar Airways, Ryanair, SAS, Swiss, Transavia, grupacija TUI i Volotea. Tome bismo mogli dodati prijevoznike iz Ryanairove grupacije, poput Laude ili Buzza, no zbog jednostavnosti sve smo ih svrstali pod zajednički naziv.

Gledano po odredištima, ponuda je zaista bogata, pa nove linije obuhvaćaju gradove poput Palerma (Sicilija), Beča, grčkih Mykonosa i Atene, baltičkih prijestolnica Rige i Vilniusa, Ženeve, Barija, poljskih Gdanjska i Wroclawa, Kopenhagena itd.

Kako bi popis novih poveznica bio pregledniji, u sljedećim tablicama navedene su nove linije s primjerima povoljnih povratnih karata za svaku od linija. Tablice i opisi napravljeni su za svaki grad zasebno.

Klikom na cijene označene zelenom bojom možete provjeriti i usporediti cijene na našoj tražilici letova. Klik na naziv linije odvest će vas na stranicu o odabranoj liniji, na kojoj se nalaze tražilica i detaljniji popis jeftinih karata za odabranu relaciju. Kao i inače kod ovakvih ponuda, navedene cijene vrijede u vrijeme objave članka i mogu se promijeniti u bilo kojem trenutku.

Cijene karata

Letovi iz Dubrovnika

Dubrovnik je dobio čak devet novih linija, pa je po broju novih poveznica ispred njega samo Zadar. Nove linije uvodili su Volotea (Palermo, Mykonos i Toulouse), Ryanair (Beč), LOT (Budimpešta), Transavia (Nantes), Air Baltic (Vilnius) i Swiss (Ženeva). Qatar Airways najavio je, pak, novu liniju za Dohu, no za tu poveznicu još nije moguće kupiti karte, pa u sljedećoj tablici nema primjera jeftinih karata za Dohu.

Letovi iz Pule

Pula je dobila četiri nove linije - za Bruxelles (TUI), Glasgow i London Luton (oboje EasyJet) i za Pariz (Transavia).

Letovi iz Rijeke

Rijeka je dobila tri nove linije - za Frankfurt Hahn (Ryanair), Varšavu (LOT) i Vilnius (Air Baltic).

Letovi iz Splita

Split je dobio dvije linije za koje se mogu kupiti karte za letove u 2020., obje Voloteine - za grčku Atenu i talijanski Bari. Naravno, poveznica s Atenom privukla je velik interes putnika, ali Apulija i njen glavni grad Bari također su turistički vrlo zanimljivo i još uvijek, u usporedbi s ostatkom Italije, pomalo neotkriveno područje. U Apuliji vrijedi posjetiti mnoga mjesta, poput predivnog Leccea, kojeg ponekad nazivaju i Firencom talijanskog juga, slikovitog Gargana ili nadaleko poznatog Alberobella i njegovih kućica sa stožastim krovovima (trulli).

Letovi iz Zadra

Najviše novih linija, više od svih drugih hrvatskih zračnih luka zajedno, dobio je Zadar - njih čak 19! Najveći dio njih zasluga je spomenutog povratka Ryanairove baze, no ima tu i brojnih linija drugih prijevoznika. Cjelokupan pregled možete vidjeti u tablici pri kraju članka.

Jet2 još je na proljeće najavio nove linije za London (Stansted) i Manchester, što su ujedno i prve linije tog prijevoznika za Donatov grad. Kasnije se priključio SAS s linijom za Kopenhagen, dok su za Beč nove poveznice uvela dva prijevoznika - Austrian Airlines i Lauda (više).

U sljedećoj tablici navedene su nove linije s primjerima povoljnih povratnih karata za svaku od njih. S obzirom da Austrian Airlines trenutačno ne omogućuje internetsku kupnju karata za novu liniju, njihovi letovi Zadar - Beč nisu uključeni u tablicu s primjerima cijena ispod ove napomene.

Popis svih novih linija

U sljedećoj tablici navedene su sve nove linije, kao i prijevoznik koji je najavio liniju.

Nove linije za Dubrovnik:
Dubrovnik - BečRyanair
Dubrovnik - BudimpeštaLOT
Dubrovnik - DohaQatar Airways
Dubrovnik - MykonosVolotea
Dubrovnik - NantesTransavia
Dubrovnik - Palermo (Sicilija)Volotea
Dubrovnik - ToulouseVolotea
Dubrovnik - VilniusAir Baltic
Dubrovnik - ŽenevaSwiss
Nove linije za Pulu:
Pula - BruxellesTUI
Pula - GlasgowEasyJet
Pula - London LutonEasyJet
Pula - ParizTransavia
Nove linije za Rijeku:
Rijeka - Frankfurt HahnRyanair
Rijeka - VaršavaLOT
Rijeka - VilniusAir Baltic
Nove linije za Split:
Split - AtenaVolotea
Split - BariVolotea
Nove linije za Zadar:
Zadar - AarhusRyanair
Zadar - AmsterdamEasyJet
Zadar - BaselEasyJet
Zadar - BečAustrian Airlines
Zadar - BečRyanair
Zadar - BremenRyanair
Zadar - CorkRyanair
Zadar - GdanjskRyanair
Zadar - HamburgRyanair
Zadar - KaunasRyanair
Zadar - KopenhagenSAS
Zadar - LiverpoolRyanair
Zadar - London (Stansted)Jet2
Zadar - MaastrichtRyanair
Zadar - ManchesterJet2
Zadar - Pariz (Beauvais)Ryanair
Zadar - RigaRyanair
Zadar - ToulouseRyanair
Zadar - WroclawRyanair

Najam automobila

Namjeravate li u odredištu unajmiti automobil, u sljedećoj tablici možete vidjeti primjere povoljnih cijena rent-a-cara. Klik na naziv mjesta odvest će vas na zasebnu stranicu o najmu automobila u odabranoj lokaciji, na kojoj možete koristiti tražilicu i usporediti ponude brojnih ponuđača.

Ostale zračne poveznice za naše gradove možete pogledati na stranicama zračnih luka, nove linije u rubrici Nove zračne poveznice s Hrvatskom, a na popisu jeftinih aviokarata možete pronaći brojne druge jeftine letove.

Tražite li povoljan smještaj, usporedite cijene stotina tisuća smještajnih objekata na našoj tražilici smještaja.