Objavljeno 03.02.11. 18:42

Ryanair dolazi i u riječku zračnu luku

Najveći europski niskotarifni zračni prijevoznik, irski Ryanair, uvodi letove na linijama Rijeka - London i Rijeka - Stockholm, a prodaja karata po promotivnim cijenama započinje već od sutra, 4. veljače 2011. godine.
Zrakoplov Zrakoplov

Na današnjoj konferenciji za medije gospođa Laura McCormack, direktorica prodaje i marketinga Ryanaira najavila je letove prema Londonu (zračna luka Stansted) i Stockholmu (zračna luka Skavsta). Radi se o sezonskim linijama koje će biti u prometu od 15. travnja do sredine listopada 2011. godine, dva puta tjedno - ponedjeljkom i petkom. Na Ryanairovom web-mjestu karte se mogu kupiti već od petka, 4. veljače.

Nakon što je Zračna luka Rijeka udovoljila svim potrebnim prometno-sigurnosnim i tehničko-tehnološkim uvjetima, Turistička zajednica Kvarnera sklopila je i petogodišnji ugovor o promociji destinacije na web-mjestu Ryanaira, za koje se procjenjuje da ga dnevno posjećuje oko šest milijuna ljudi iz cijelog svijeta. Vrijednost oglašavanja je 250.000 eura godišnje, pri čemu u 2011. godini polovicu iznosa snosi HTZ kroz program udruženih tržišnih aktivnosti. Preostalih 125 000 eura zajednički podmiruju Primorsko-goranska županija (51 020 eura), Grad Rijeka (51 020 eura), Turistička zajednica Kvarnera (11 480 eura) i Turistička zajednica grada Rijeke (11 480 eura).

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu planira provesti nadziranje udruženih tržišnih aktivnosti, odnosno posebno istraživanje koje će se provoditi na gostima koji dolaze na Zračnu luku Rijeka vezano uz motive dolazaka i ocjenu kvalitete kvarnerske turističke ponude.

Ovim potezom je Ryanair dodatno povećao broj linija koje povezuju Hrvatsku s ostatkom Europe. Podsjetimo, već povezuju Zadar sa sedam odredišta (Dublin, London, Bruxelles-Charleroi, Düsseldorf-Weeze, Frankfurt-Hahn, Oslo-Rygge i Stockholm), Pulu s dva (London, Frankfurt-Hahn) te Osijek s jednim (Frankfurt-Hahn).