Objavljeno 14.01.09. 15:32

Ryanair od proljeća uvodi liniju Zadar-Edinburgh

Ryanair, najveći europski niskotarifni avioprijevoznik, danas je najavio 23 nove linije za ljeto 2009. godine. Četiri linije bit će povezane sa zračnom lukom u Alicanteu, dvanaest s Bristolom i sedam s Edinburghom.
Zrakoplov Zrakoplov

Alicante tako od lipnja i srpnja ove godine uvodi letove prema Bristolu, Derryju, Knocku i Wroclawu, a koliko je ova španjolska zračna luka prometna, govori i činjenica o 2 milijuna godišnje prevezenih putnika.

Najveće povećanje od 12 linija 'dobio' je Bristol, a to su letovi za Alicante, Barcelonu, Cagliari, Eindhoven, Limoges, Maltu, Montpellier, Perpignan, Rimini, Sevillu, Toulon i Trst.

Nama najznačajnije nove poveznice su one prema i iz Edinburgha, budući da je među sedam novih odredišta - Carcassonne, Limoges, Leipzig (Altenburg), Malta, Poitiers, Rim - i naš Zadar.

Dotična linija s prometom kreće od 01. travnja, a prometovat će srijedom i nedjeljom u večernjem terminu. To je, uz već postojeće letove prema Londonu i Dublinu, treća Ryanairova sezonska linija iz zadarske zračne luke, a trenutno su u pregovorima i s još nekoliko hrvatskih odredišta.

Slaveći ovo veliko proširenje i poslovni uspjeh, Ryanair je u prodaju pustio milijun karata po cijeni od jednog eura, a za taj iznos mogu se kupiti do ponedjeljka, 19. siječnja, u ponoć.