Objavljeno 23.11.13. 16:57

Ryanair otvorio rezervacije za liniju Osijek - London

Nakon što je u četvrtak objavio uvođenje poveznice između Osijeka i Londona, Ryanair je omogućio i rezervacije za tu liniju.
London - Trafalgar Square London - Trafalgar Square

Najveći europski niskotarifni zračni prijevoznik, irski Ryanair, omogućio je kupnju karata za svoju najnoviju poveznicu s Hrvatskom. Radi se o liniji između Osijeka i Londona, koja je označila njihov povratak na osječku zračnu luku, koju su prije nekoliko godina povezivali sa zračnom lukom Frankfurt Hahn.

Provjerili smo cijene svih polazaka i došli do sljedećih rezultata - najjeftinije jednosmjerne karte za letove u oba smjera (ili Osijek - London ili London - Osijek) mogu se kupiti za 27,99 eura, dok najskuplje karte koštaju 69,99 eura. Svakako je dobra vijest to što je letova s cijenama od 27,99 eura trenutačno mnogo više nego onih za 69,99 eura.

Radi se o vrlo dobrim cijenama, s obzirom na to da se ipak radi o nešto duljem letu, a na takvim udaljenostima redovne cijene obično su na toj razini. Naravno, Ryanair je poznat i po nešto nižim cijenama, no one su najčešće posljedica velikih akcija. Kako se akcije obično odnose na letove u sljedećih dva do tri mjeseca, vidjet ćemo budu li cijene bile i nešto niže kada akcije obuhvate i travanj, odnosno prvi cjeloviti mjesec u kojem će linija 'biti u pogonu'.

Ryanair u osnovnu cijenu karte besplatno uključuje jedan komad ručne prtljage, dok se predana prtljaga plaća. Više o tome možete pročitati u članku 'Prtljaga na Ryanairovim letovima: ograničenja i cijene'. Važno je napomenuti da će Ryanair uskoro uvesti i drugi besplatan komad ručne prtljage, što će putnicima svakako olakšati pakiranje. Plaćanje debitnom karticom besplatno je, dok se na transakcije kreditnim karticama naplaćuje naknada od dva posto, pa bi npr. karta od 27,99 eura koštala 28,55 eura. Više o naknadama niskotarifnih prijevoznika možete pročitati u članku 'Koliko zapravo koštaju aviokarte: usporedba naknada zračnih prijevoznika'.

Podsjetimo, osim za poveznicu između Osijeka i Londona, cijene su objavljene i za još dvije nove atraktivne linije. Radi se o poveznicama Dubrovnika i Splita s Rimom, za koje se karte mogu kupiti već za 100-tinjak kuna.