Objavljeno 04.12.18. 23:25

Ryanair se širi na još dva hrvatska grada i uvodi dvije atraktivne linije

Najveći europski niskotarifni zračni prijevoznik stiže u Split i Dubrovnik.

Najveći europski niskotarifni zračni prijevoznik, irski Ryanair, najavio je širenje svoje mreže na još dva hrvatska grada - Split i Dubrovnik. Time Ryanairovo prisustvo u Hrvatskoj raste na pet odredišta - Pulu, Rijeku, Zadar, Split i Dubrovnik, pa za eventualno buduće širenje preostaju samo Zagreb i Osijek, za kojeg je Ryanair već letio prije nekoliko godina.

Oba grada - i Split i Dubrovnik - dobit će poveznice s irskim Dublinom. Linije će se održavati od početka lipnja do kraja listopada 2019. i to po četiri puta tjedno.

Točnije, linija za Dubrovnik bit će u prometu od 2. lipnja do 25. listopada 2019. i na njoj će se letjeti ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Splitska poveznica kreće dan ranije - 1. lipnja i završava 26. listopada 2019., a na njoj će se prometovati utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Dubrovnik - Dublin / od 2. 6. do 25. 10. 2019. / ponedjeljak, srijeda, petak, nedjelja
Split - Dublin / od 1. 6. do 26. 10. 2019. / utorak, četvrtak, subota, nedjelja

Jednosmjerne karte u oba smjera - odlaznom i povratnom - za nove linije koštaju od 52 eura naviše, što je relativno skupo u odnosu na cijene na koje smo naviknuli od Ryanaira, no treba vidjeti hoće li ih se moći kupiti i po nešto nižim cijenama u sklopu Ryanairovih akcija. Ipak, Ryanairove su cijene trenutačno uglavnom dosta niže od konkurenta na istim linijama, o čemu više možete čitati pri kraju članka.

U sljedećoj tablici navodimo primjere najjeftinijih karata za novouvedene poveznice. Klikom na cijene označene zelenom bojom možete provjeriti i usporediti cijene na našoj tražilici letova. Klik na naziv linije odvest će vas na stranicu o odabranoj liniji, na kojoj se nalaze tražilica i detaljniji popis jeftinih karata za odabranu relaciju.

U sljedećoj tablici navedeni su primjeri cijena povratnih karata.

U navedene cijene uključen je prijevoz jednog malog komada ručne prtljage, dok se veća ručna prtljaga i predana prtljaga dodatno plaćaju. Radi se o novim Ryanairovim pravilima za prtljagu, o kojima više možete doznati ovdje.

Poželite li unajmiti automobil kako biste bolje upoznali odabrano odredište i okolicu, u sljedećoj tablici možete vidjeti primjer cijena najma. Klik na naziv mjesta odvest će vas na zasebnu stranicu o najmu automobila u odabranoj lokaciji, na kojoj možete koristiti tražilicu i usporediti ponude brojnih ponuđača.

Za kraj, spomenimo da Ryanair dvama novim linijama postaje izravan takmac drugom irskom prijevozniku, Aer Lingusu, koji otprije Dublin povezuje s Dubrovnikom i Splitom. K tome, Ryanair već godinama leti i između Zadra i Dublina, Aer Lingus je prisutan i u Puli, koju također povezuje s Dublinom, a Aer Lingus je i jedini prijevoznik koji Hrvatsku povezuje se nekim irskim gradom koji nije Dublin - radi se o liniji Dubrovnik - Cork. Naravno, tu su i Croatijini letovi Zagreb - Dublin. Cijene svih letova Hrvatska - Irska možete provjeriti i usporediti na sljedećim stranicama:

Letovi Zagreb - Dublin (Croatia Airlines)
Letovi Split - Dublin (Ryanair i Aer Lingus)
Letovi Dubrovnik - Dublin (Ryanair i Aer Lingus)

Ostale zračne poveznice za naše gradove možete pogledati na stranicama zračnih luka, nove linije u rubrici Zračne poveznice s Hrvatskom, a na popisu jeftinih aviokarata možete pronaći brojne druge jeftine letove.

Tražite li povoljan smještaj, provjerite cijene na našoj tražilici smještaja.