Objavljeno 04.06.16. 12:36

Ryanair zatvara bazu u Norveškoj i ukida dvije linije za Hrvatsku

Irski zračni prijevoznik najavio je ukidanje čak 16 linija za zračnu luku Oslo Rygge, među kojima su i dvije za Hrvatsku.
Ryanairov zrakoplov Ryanairov zrakoplov

Najveći europski niskotarifni zračni prijevoznik, irski Ryanair, najavio je zatvaranje svoje baze u zračnoj luci Oslo Rygge, što je reakcija na najavu norveške vlade o uvođenju novog nameta. Točnije, radi se o porezu u iznosu od 80 norveških kruna (oko 65 HRK) koji će se plaćati na svaku kartu za letove s polaskom iz neke norveške zračne luke.

Ryanair je na to odlučio odgovoriti zatvaranjem svoje baze u ZL Oslo Rygge i ukidanjem čak 16 linija. Odluka, koja bi njihov godišnji promet u Norveškoj trebala smanjiti za 50 posto ili čak 900.000 putnika, primjenjuje se od 29. listopada 2016. S obzirom da Ryanair za Rygge trenutačno održava više od 16 linija, preostale poveznice prebacit će na zračne luke Oslo Torp i Oslo Gardermoen, pa norveški glavni grad ipak neće sasvim ostati bez prisutnosti irskog prijevoznika.

Nažalost, među ukinutim linijama nalaze se i dvije za Hrvatsku. Radi se o poveznicama Pula - Oslo Rygge i Zadar - Oslo Rygge.

U nastavku donosimo popis svih ukinutih linija:

Oslo Rygge - Beziers

Oslo Rygge - Bruxelles

Oslo Rygge - Chania

Oslo Rygge - Dublin

Oslo Rygge - Edinburgh

Oslo Rygge - Malaga

Oslo Rygge - Palma

Oslo Rygge - Poznan

Oslo Rygge - Pula

Oslo Rygge - Riga

Oslo Rygge - Rzescow

Oslo Rygge - Sczecin

Oslo Rygge - Solun

Oslo Rygge - Tallinn

Oslo Rygge - Wroclaw

Oslo Rygge - Zadar