Objavljeno 06.12.18. 11:56

Skijaški program na Jahorini oživljava 'zlatne osamdesete'

Skijalište Jahorina otvaranjem ski sezone vraća se u 80-e.
Jahorina Jahorina

Olimpijski duh vraća se na Jahorinu velikom manifestacijom JahoriSki Retro opening, o čemu se jučer govorilo na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu. JahoriSki Retro opening predstavlja spoj modernog i retro prikaza doživljaja olimpijade, ali i kulturog i umjetničkog života iz 80-ih godina prošlog stoljeća. Ta će se manifestacija na Jahorini održati od 13. do 16. prosinca 2018., kad će službeno biti i otvorena nova turistička sezona na olimpijskoj planini.

Povodom organizacije otvaranja nove zimske turističke sezone na Jahorini, na konferenciji su govorili voditeljica sektora korporativnih poslova Arriva travela Marina Pandurević, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, frontman grupe Crvena Jabuka Dražen Žerić Žera, direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić i direktorica turističke agencije Arriva travel Tamara Černeka.

Konferenciju je u ime domaćina Arrive Hrvatska otvorila Marina Pandurević, voditeljica sektora korporativnih poslova koja je i predstavila tu kompaniju. 'Arriva Hrvatska uz transportne nudi i turističke usluge putem turističke agencije Arriva travel, koja domaćim i međunarodnim klijentima pruža kompletnu turističku uslugu, među njima i skijaške aranžmane, od kojih je ove godine najatraktivniji JahorinSKI retro opening', izjavila je Pandurević.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić zahvalio je domaćinima koji su prije par mjeseci posjetili Jahorinu i uvjerili se u promjene koje su se dogodile na toj planini. 'U jako kratkom roku smo, na obostrano zadovoljstvo, postigli dogovor da zajedno krenemo u suradnju i osmislimo program - retro opening koji će vratiti turiste iz Hrvatska na Jahorinu.' Ljevnaić je dodao da se Jahorina može pohvaliti dobro uređenim stazama, izgrađenim sustavom za umjetno osnježivanje tvrtke Technoalpin i da je skijalište pustila u rad već 29. studenog 2018. godine. 'Već prvog radnog vikenda imali smo preko 2.000 skijaša koji su nestrpljivo čekali da probaju savršenu podlogu na stazama koju smo napravili od kombinacije prirodnog i umjetnog snijega' dodao je.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo, Igor Tošić izrazio je zadovoljstvo zbog sudjelovanja u realizaciji retro ski openinga s partnerima iz Hrvatske, jer su po statističkim pokazateljima za planinu Jahorinu hrvatski turisti na visokom drugom mjestu. 'Ideja o aranžmanu JahorinSKI retro opening nastala je tijekom našeg zajedničkog susreta na turističkom sajmu u Beogradu i vrlo smo brzo krenuli smo s realizacijom. Paket je atraktivan zbog lokacije, tematike, koncerta Crvene jabuke, ali i pristupačne cijene koja iznosi 990 kuna po osobi u dvokrevetnoj sobi, a uključuje tri polupansiona, trodnevni ski pass, Retro olimpijadu i posjet Sarajevu za grupe koje dolaze autobusom. Bilježimo velik interes, a najviše upita dobivamo za individualne aranžmane.'

'Moji prvi skijaški koraci su se dogodili upravo na Jahorini, koja predstavlja raj za sve skijaše, ali i ostale posjetitelje. Jednostavno, Jahorina ima nešto što druga skijališta nemaju, a to je, pored odlično uređenih staza i dobre zabave, duša koja je karakteristična samo za ovu olimpijsku planinu. Mi ćemo na Jahorini napraviti odličan koncert i pozivamo sve da nam se pridruže i uživaju u hitovima Crvene Jabuke i čarobnoj Jahorini', najavio je Dražen Žerić Žera.

'Vjerujemo da će hrvatsko tržište prepoznati atraktivnost ski openinga na Jahorini koji će nas vratiti u zlatne 80-e, priželjkujući da ono postane tradicionalno', kazala je Tamara Černeka, direktorica turističke agencije Arriva travel.