Objavljeno 16.10.10. 17:15

Spanair i British Airways zadržavaju linije, a Norwegian i Blue1 uvode nove

Prije početka zimskog reda letenja, stižu nam lijepe vijesti o novim ili zadržavanju i povećanju postojećih zračnih linija između hrvatskih i europskih gradova.
Zrakoplov Zrakoplov

Tako je Spanair objavio da će zadržati izravne letove između Zagreba i Barcelone od 1. studenoga 2010. godine i to dva puta tjedno, utorkom i subotom, što je prvi put nakon više od 10 godina da će postojati zimske poveznice između Zagreba i Španjolske.

British Airways će pak tijekom zime povećati broj letova iz Londona u Dubrovnik na četiri leta tjedno - utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom. Ovo je ujedno i najveći broj zimskih letova prema britanskoj metropoli, jer je taj prijevoznik tijekom zimskih mjeseci 2008. godine letio tri puta na tjedan, a prošle godine dva puta.

Kako je Dubrovnik jedan od naših najposjećenijih gradova, tako se želi što više povezati i s atraktivnim odredištima u susjedstvu, pa se za sljedeću godinu već spominju moguće nove zračne linije prema Veneciji, ali i prema Ateni.

Od idućeg će ljeta i Helsinki imati dvije nove poveznice prema hrvatskoj obali. Norwegian Air Shuttle će od svibnja 2011. godine povezivati glavni finski grad i Split jednom tjedno i to subotom, a Blue1 će od istog mjeseca i istim danom povezivati Helsinki i Pulu. Kako oba prijevoznika već imaju nekoliko linija prema hrvatskim odredištima, ovo je odlična nadogradnja na već postojeću zračnu mrežu između naših i skandinavskih gradova.